ČUDO U PANČEVU! Porodilja pobedila koronu nakon mesec dana na respiratoru

Novosti online

21. 12. 2020. u 10:26

ЧУДО У ПАНЧЕВУ! Породиља победила корону након месец дана на респиратору

Foto D. Milovanović

POSLE 30 dana na respiratoru, na koji je stavljena nakon što su je lekari porodili carskim rezom, porodilja obolela od korone dobila je najvažniju životnu bitku.

Pobedila je koornavirus i za nekoliko dana biće otpuštena iz Opšte bolnice u Pančevu. Kod kuće će se pridružiti sinčiću, koji je odlično.

U moru loših vesti i tužnih priča o životima koje je odneo opaki virus KOVID 19 direktor pančevačke bolnice dr Slobodan Ovuka je ispričao i ovu sa srećnim krajem. A kraj je takav zahvaljujući, pre svega, velikom požrtvovanju i stručnosti lekarskog tima koji se izborio za pobedu života.

Kako je rekao dr Ovuka, respirator je nakon teškog carskog reza bio jedini izbor za ovu ženu.

- NJoj je 8. novembra urađen carski rez. Tada je priključena na respirator. Snimci njenih pluća, kao i skener koji smo ponavljali, pokazivali su da su pluća gotovo nestala, nisu se mogla videti. Priznajem, bili smo veoma uplašeni - govori dr Ovuka.

Ispostavilo se da je ova žena morala da bude priključena na respirator, koji je praktično disao umesto nje punih 30 dana. Svaki dugačak kao večnost.

- Samo snažnom voljom naših lekara, naročito anesteziologa i anestetičara, koji su svih tih dana neumorno bdili nad njom, uspela je da se izbori i pobedi virus. Prošle sedmice skinuta je s respiratora - objašnjava dr Ovuka.

Doktor sa puno radosti i ponosa u glasu ističe da ova porodilja treba narednih dana da izađe iz bolnice i ode kući kod bebe.

- Zahvaljujući velikom iskustvu koje smo stekli u proteklom periodu vezano za koronu, uspeli smo da dobijemo borbu za život majke i deteta. Ovo je sigurno jedan od najlepših događaja koji se desio u periodu teške borbe protiv korone - zaključuje dr Ovuka.

(Republika)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)