RADE BEZ ODEĆE, MANJE SE TUŠIRAJU: Koja zadovoljstva praktikuju oni koji posao obavljaju od kuće

V.C.S.

17. 12. 2020. u 15:57

NOVO globalno istraživanje kompanije Kaspersky pokazalo je da su ljudi koji od početka pandemije rade od kuće uveli određene obrasce ponašanja koje bi želeli da zadrže i ubuduće, a za 11 odsto ispitanika to je - rad bez odeće!

РАДЕ БЕЗ ОДЕЋЕ, МАЊЕ СЕ ТУШИРАЈУ: Која задовољства практикују они који посао обављају од куће

Foto Depositphotos

Istraživanjem je analizirano ponašanje 8.000 zaposlenih u malim i srednjim preduzećima. Osim rada kao da su od majke rođeni, kao pogodnost polovina anketiranih navela je rad u udobnoj kućnoj odeći, više od trećine duže spavanje tokom radne nedelje, četvrtina maratonsko gledanje serija na Netfliksu i rad na otvorenom, u bašti ili na balkonu.

Prema nalazima Svetskog ekonomskog foruma, zaposleni koji su radili iz svog doma ove godine sreli su se sa izazovima po svoje mentalno zdravlje i dobrobit, kao što su pritisci vođenja računa o deci i digitalna povezanost.

Ipak, mnoge je usrećila činjenica da više ne moraju da putuju do posla, jer to znači da mogu da se probude pet minuta pre početka radnog vremena. Mnogi takođe uživaju i u dremci u toku dana (36 odsto). Ostale prednosti koje zaposleni ističu uključuju više vremena za igranje igrica (18 odsto), naručivanje hrane za poneti (16 odsto) i manje tuširanja (8 odsto).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice