KADA ĆE U SRBIJI PASTI SNEG? Poznati srpski meteorolozi otkrivaju - Stiže li nam prava zima u narednih 10 dana?

Novosti onlajn

16. 12. 2020. u 13:53

KAKO je objavljeno iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda narednih sedam dana u Srbiji jutra će biti sa mestimično slabim mrazom i maglom, koja će se u nižim predelima zadržati i veći deo dana.

КАДА ЋЕ У СРБИЈИ ПАСТИ СНЕГ? Познати српски метеоролози откривају - Стиже ли нам права зима у наредних 10 дана?

Foto: D.Kadarević

Tokom dana malo i umereno oblačno i suvo sa temperaturom oko proseka za ovo doba godine. Početkom sledeće nedelje očekuje se novo naoblačenje sa padavinama.

Foto: Printscreen

Đorđe Đurić

Poznati meteorolog Đorđe Đurić na svom Fejsbuk nalogu objavio je svoje predviđanje o vrmenu za narednih desetak dana:

Takođe, poznati novosadski meteorolog Marko Čubrilo predviđa da bi sneg mogao da počne da pada oko ovog datuma.

Nažalost svih koji priželjkuju pravi zimski ugođaj za doček Božića po gregorijanskom kalendaru to je sve manje verovatno jer bi se naš region sve do oko 27.12 nalazio u relativno toplom jugozapadnom vazdušnom strujanju te bi bilo svakako pretoplo za sneg u nizijama, kaže Čubrilo i nastavlja:

- Naravno da još uvek moguće da cela sinoptika malo “požuri” i da hladan vazduh do nas stigne ranije, ali za sada to deluje malo verovatno. Oko 24.12. se račuan na jače pogoršanje uz kišu, sneg na planinama i jak južni i jugozapadni vetar. Znatno veće šanse za sneg se javljaju posle 26.12. kada modeli simuliraju probijanje hladnog vazduha i nad naš deo Evrope uz sekundarnu ciklogenezu nad Jadranom. Takav razvoj sinoptike bi nam mogao doneti prvi pravi sneg u nizijama ove zime - istakao je on.

- Znatno hladniji period bi mogao uslediti posle 05.01. ali više o tome kada uopšte bude bilo smisla detaljno analizirati početak narednog meseca - zaključio je Čubrilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Poslat dopis svim školama, tiče se godišnjice masakra u OŠ Vladislav Ribnikar