RODITELJI I PORODICE VAPE ZA ISTINOM: Danas se navršavaju 22 godine od ubistva šestorice mladića u pećkom kafiću Panda

D.Zečević

14. 12. 2020. u 15:59

NA današnji dan pre 22 godine ,u kafiću “Panda” u Peći ubijena su šestorica srpskih mladića dok je troje njih ranjeno.

РОДИТЕЉИ И ПОРОДИЦЕ ВАПЕ ЗА ИСТИНОМ: Данас се навршавају 22 године од убиства шесторице младића у пећком кафићу Панда

Foto: Arhiva

Kako u pismu upućenom Novostima, podsećaju roditelji ubijene srpske mladosti, toga dana , dva maskirana dobro uvežbana atentatora, naoružana automatskim puškama, upala su u kafić i šestoricu njihovih sinova Ivana Obradovića (15), Vukotu Gvozdenovića (16), Svetislava Ristića (18), Dragana Trifovića (18), Zorana Stanojevića (18) učenike Pećke gimnazije "Sveti Sava" i Ivana Radevića (24) godina studenta, svirepo izrešetala na smrt.

-Za ovaj zločin niko još nije odgovarao. Ukazujemo da se kod Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu od 2016 godine vodi istražni postupak. Istine najavljene krajem 2013 godine od strane predstavnika državnih institucija još uvek nema-navodi se u pismu dostavljenom našoj redakciji koje su potpisali roditelji ubijenih mladića.Inače, posle ovog strašnog masakra napadači su kako su tada izveštavali mediji pobegli u dvorište obližnje Gimnazije gde ih je sačekao automobil crvena “zastava 128”“.

Roditelji ubijenih mladića opominju da je njihova bol još veća jer ni posle 22 godine nalogodbodavci i izvršioci ovog strašnoh zločina nisu izvedeni pred lice pravde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni