RAZMIŠLJAMO O POLICIJSKOM ČASU AKO SE OVO NASTAVI: Tiodorović o novim merama, evo šta će biti glavna tema sutrašnje sednice

Novosti online

13. 12. 2020. u 08:36

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je danas da će morati da budu uvedene mere za državljane Srbije koji iz inostranstva dolaze u zemlju, i to mere poput onih koje su na snazi u tim državama.

РАЗМИШЉАМО О ПОЛИЦИЈСКОМ ЧАСУ АКО СЕ ОВО НАСТАВИ: Тиодоровић о новим мерама, ево шта ће бити главна тема сутрашње седнице

Foto: Arhiva VN

- Negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati, a oni koji ga nemaju, moraće u karantin 10 dana. To je najsigurnije da primenimo što se već primenjuje u Evropi. Biće zelenih lista, na kojima će biti nekih zemalja kao što je Finska, koja je najbolja, Estonija - naveo je član Kriznog štaba.

Tiodorović kaže da je struka očekivala da će doći do smirivanja situacije i da ćemo imati bolji trend.

- To se nije desilo, možda postoji stagnacija i nije optimistička procena. Moraćemo da donesemo mere koje će možda biti efikasnije kako bismo ostvarili cilj i ušli u praznike bolji - istakao je epidemiolog.

Napominjući da nam "ne treba lažni populizam", Tiodorović je rekao da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

- To sve zavisi da li ćemo pokazati odgovornost - istakao je epidemiolog.

Sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra u 15.30.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest