VULIN: Policija brine o bezbednosti Srba na KiM

Novosti online

12. 12. 2020. u 16:28

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas u Kuršumliji, nakon obilaska Koordinacione uprave za Kosovo i Metohiju, da Srbi iz južne srpske pokrajine treba da znaju da policija, iako nije prisutna na KiM, vodi računa o njihovoj bezbednosti.

ВУЛИН: Полиција брине о безбедности Срба на КиМ

Foto: MUP

- Koordinaciona uprava za Kosovo i Metohiju Ministarstva unutrašnjih poslova radi veoma važan posao. Sva lična dokumenta, registarske tablice, sve što je potrebno za svakodnevni život svih Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije ovde se sabira i činimo sve da se u područnim upravama gde su izmeštene naše uprave sa KiM obezbedi da ljudi mogu da obave poslove iz nadležnosti MUP-a - objasnio je ministar Vulin.

I pored toga što je 1999. godine Rezolucijom 1244 sa prostora Kosova i Metohije uklonjeno aktivno prisustvo naše policije, Koordinaciona uprava za KiM, kako je naveo ministar Vulin, radi važan i odgovoran posao, a na nama je da im pomognemo i da poručimo da će oni uvek biti tu za sve Srbe sa prostora KiM.

Ministar Vulin je dodao da Koordinaciona uprava vodi računa i o bezbednosti svih Srba na prostoru Kosova i Metohije, prati šta se dešava i vodi računa da se ne desi ništa što je loše, što je zlo.

- Mi nismo na prostoru Kosova i Metohije, ali to nas ne sprečava da dobro poznajemo situaciju, da o njoj obaveštavamo i nosioce međunarodne zajednice, koji su odgovorni za bezbednost Srba na prostoru Kosova i Metohije. Srbi na KiM treba da znaju da njihova policija uvek brine o njima - zaključio je ministar unutrašnjih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)