POPRAVLJA SE SITUACIJA U NOVOM PAZARU: Nema preminulih, smanjuje se broj hospitalizovanih

N. Kočović

12. 12. 2020. u 11:08

U OPŠTOJ bolnici u Novom Pazaru u poslednja 24 sata nije bilo preminulih pacijenata obolelih od kovida-19 što je prvi put posle 11 dana kako nema žrtava od posledica izazvanih tom zaraznom bolešću.

ПОПРАВЉА СЕ СИТУАЦИЈА У НОВОМ ПАЗАРУ: Нема преминулих, смањује се број хоспитализованих

Foto: M. Nićiforović

U tom periodu preminulo je 16 osoba, od kojih je devet iz Raške, šest iz Novog Pazara i jedna iz Sjenice.

Ohrabruje i podatak da je od poslednjeg preseka u tom regionalnom kovid centru hospitalizovano osam osoba, četiri iz Novog Pazara, tri iz Raške i jedna iz Sjenice, dok je otpuštena dvadeset jedna.

Ukupno na lečenju u Opštoj bolnici su 84 pacijenta, od kojih je petoro na respiratorima, a četvoro na kiseoničkoj potpori. U privremenoj kovid bolnici Novopazarska Banja smeštena su 42 pacijenta sa lakšim simptomima.

U kovid ambulanti Doma zdravlja obavljeno je 146 pregleda, a gotovo ravnomerno su zastupljeni oni koji su se prvi put javili lekarima sa simptomima sličnim onih koje izaziva korona virus i oni koji su došli na kontrolu.

Od 66 urađenih brzih, antigenskih, testova iz nosa 13 je bilo pozitivno, a 54 osobe su testirane PCR metodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas