DO LIČNIH DOKUMENATA IZ FOTELJE: Dovoljno je da otvorite nalog na portalu eUprave

B. Ca.

11. 12. 2020. u 18:57

OVE nedelje je otpočela dostava rešenja o upisu prava svojine u eSanduče na Portalu eUprava, a Republički geodetski zavod (RGZ) je do sada elektronskim putem građanima dostavio već 265 rešenja o upisu.

ДО ЛИЧНИХ ДОКУМЕНАТА ИЗ ФОТЕЉЕ: Довољно је да отворите налог на порталу еУправе

Foto: Depositphotos

Kako je saopštila Kancelarija za infromacione tehnologije i elektronsku upravu, usluga elektronske dostave je brza, besplatna i pouzdana. Nema potrebe za odlaskom u katastar niti može da dođe do problema u isporuci dokumenata.

Prema rečima direktora Kancelarije Mihaila Jovanovića,svi građani koji nemaju nalog na portalu eUprave trebali bi da ga otvore kako bi mogli iz fotelje da koriste usluge javne uprave kao što su pribavljanje ličnih dokumenata, upis dece u vrtić, upis novorođenčadi, registracija vozila, plaćanje poreza i slično.

Građani koji još nemaju kreiran nalog na Portalu eUprava rešenja će dobijati u formi odštampanog primerka elektronskog dokumenta, preporučenom pošiljkom preko pošte - navodi se u saopštenju Kancelarija za IT i EUpravu. Ukoliko poštar ne uspe da uruči rešenje, ostaviće obaveštenje stranci da može da preuzme dokument u pošti u narednih 15 dana, a smatra se da je rešenje uredno dostavljeno po proteku roka od 30 dana od trenutka kada je objavljeno na eglasnoj tabli RGZ-a.

Ova usluga je omogućena, jer je primećeno da se 90 odsto rešenja vrati katastru jer nisu uspešno uručena putem pošte, pa građani stiču ustisak da RGZ ne poštuje rokove, objasnila je predstavnica Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski rzavoj (NALED) Jelena Bojović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!