NEĆEMO MOĆI JOŠ DUGO DA IZDRŽIMO: Apel lekara sa Infektivne - Da li je važnije skijanje ili zdravlje?!

Novosti online

11. 12. 2020. u 14:11

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba Goran Stevanović izjavio je danas da je zdravstveni sistem napregnut do krajnjih granica, da je ogroman priliv bolesnika i to pre svega teških, koji primaju kiseoničku terapiju i kojima je potrebno hitno bolničko zbrinjavanje.

НЕЋЕМО МОЋИ ЈОШ ДУГО ДА ИЗДРЖИМО: Апел лекара са Инфективне - Да ли је важније скијање или здравље?!

Foto D. Milovanović

On je nakon sastanka direktora zdravstvenih ustanova iz kovid sistema sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom rekao, da je broj obolelih suviše veliki da bi mogli da obezbede dobar stepen funkcionisanja zdravstvenog sistema.

Napomenuo je i da se trude da svakom bolesniku obezbede mesto i da dobije adekvatnu terapiju shodno težini klinički slike.

Ponovio je da je neophodno da se svi pridržavaju mera i dodao da ih najveći broj poštuje, ali da i dalje ima onih koji ne veruju da virus postoji i ne poštuju mere, sve dok se ne razbole i dok im ne zatreba mesto u bolnici.

- Ovo možemo da pobedimo samo zajedno. Virus je tu on upravlja našim životom i sistemom, mi samo malkice možemo da kormilarima u tome. Ako ne smanjimo širenje u populaciji više nećemo moći ni to da radimo. Molim vas poštujte mere - apelovao je Stevanović.

Doktorka Ivana Milošević sa Infektivne klinike u Beogradu rekla je da nema da saopšti ništa lepo, ni ohrabrujuće i da u toj klinici danima broj pregleda prelazi prelazi 400.

Praktično svi bolesnici na odeljenima su na kiseoničkoj potpori, navela je ona i dodala da više nisu u situaciji da primaju bolesnike koji ne zahtevaju kiseonik na bolničko lečenje već ih šalju kući i upućuju na redovne kontrole.

- Da li je važnije da se ode na skijanje ili na doček Nove godine ili da ostanemo zdravi - upitala je ona.

Ukazala je i na poražavajuću činjenicu da smo nekada mogli da kažemo da poznajemo nekoga ko je zaražen koronom, a da danas na žalost poznajemo porodicu u kojoj je neko preminuo od posledica korone.

- Molim vas nemojte se izlagati virusu, poštujte mere, ne možemo još dugo ovako da izdržimo - rekla je Milošević.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)