„SITUACIJA TEŠKA, ALI NE I DRAMATIČNA“ Premijerka Brnabić: Evo kada se očekuje pad broja novozaraženih

Tanjug

09. 12. 2020. u 12:58

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Srbiji trenutno je vrlo kompleksna pošto i dalje beležimo veliki broj novozaraženih, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da je važno da, ipak, taj broj ne raste dramatično već se održava na određenom nivou.

„СИТУАЦИЈА ТЕШКА, АЛИ НЕ И ДРАМАТИЧНА“ Премијерка Брнабић: Ево када се очекује пад броја новозаражених

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nadamo se da će ukoliko budemo nastavili da se pridržavamo mera narednih dana ili nedelju dana taj broj krenuti da pada, rekla je Brnabić na onlajn konferenciji u organizaciji Američke privredne komore u Srbiji (AmĆam) povodom predstavljanja rezultata godišnjeg istraživanja.

Navela je da se borba sa korona virusom i posledicama koje ostavlja nastavlja i dodala da će tako biti i u prvoj polovini naredne godine.

Očekujemo da će i u prvoj polovini 2021. biti nastavka borbe i sa virusom i posledicama i za ekonomiju i za privredu, rekla je Brnabić.

Ona je zahvalila predstavnicima AmĆama, odnosno kompanijama što su zadržali zaposlene i svojim aktivnostima pomogli privredi u Srbiji i zdravstvenom sistemu, ali i drugim institucijama.

Ukazala je da se veliki deo onoga što je pokazalo njihovo istraživanje poklapa sa zacrtanim prioritetima vlade.

Brnabić je dodala da se nastojalo u tome da se situacija izazvana pandemijom drži pod kontrolom i da ne dođe pre svega do velikog pada zaposlenosti, ali i da se sačuva zdravstveni sistem.

-Danas sa velikom sigurnošću mogu da kažem da će Srbija ovu godinu završiti sa najboljim reuzultatima u Evropi i sa najmanjim padom, od minus jedan odsto BDP možda i nešto manje, ali i da ćemo zahvaljujući svim merama moći to da nadoknadimo 2021. i da idemo 2022. u brzi rast - rekla je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine