„SITUACIJA TEŠKA, ALI NE I DRAMATIČNA“ Premijerka Brnabić: Evo kada se očekuje pad broja novozaraženih

Tanjug

09. 12. 2020. u 12:58

„СИТУАЦИЈА ТЕШКА, АЛИ НЕ И ДРАМАТИЧНА“ Премијерка Брнабић: Ево када се очекује пад броја новозаражених

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Srbiji trenutno je vrlo kompleksna pošto i dalje beležimo veliki broj novozaraženih, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da je važno da, ipak, taj broj ne raste dramatično već se održava na određenom nivou.

Nadamo se da će ukoliko budemo nastavili da se pridržavamo mera narednih dana ili nedelju dana taj broj krenuti da pada, rekla je Brnabić na onlajn konferenciji u organizaciji Američke privredne komore u Srbiji (AmĆam) povodom predstavljanja rezultata godišnjeg istraživanja.

Navela je da se borba sa korona virusom i posledicama koje ostavlja nastavlja i dodala da će tako biti i u prvoj polovini naredne godine.

Očekujemo da će i u prvoj polovini 2021. biti nastavka borbe i sa virusom i posledicama i za ekonomiju i za privredu, rekla je Brnabić.

Ona je zahvalila predstavnicima AmĆama, odnosno kompanijama što su zadržali zaposlene i svojim aktivnostima pomogli privredi u Srbiji i zdravstvenom sistemu, ali i drugim institucijama.

Ukazala je da se veliki deo onoga što je pokazalo njihovo istraživanje poklapa sa zacrtanim prioritetima vlade.

Brnabić je dodala da se nastojalo u tome da se situacija izazvana pandemijom drži pod kontrolom i da ne dođe pre svega do velikog pada zaposlenosti, ali i da se sačuva zdravstveni sistem.

-Danas sa velikom sigurnošću mogu da kažem da će Srbija ovu godinu završiti sa najboljim reuzultatima u Evropi i sa najmanjim padom, od minus jedan odsto BDP možda i nešto manje, ali i da ćemo zahvaljujući svim merama moći to da nadoknadimo 2021. i da idemo 2022. u brzi rast - rekla je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)