"OKANIMO SE TEORIJA ZAVERE": Đerlek - "Vakcinacija je spas, polako se približavamo piku"

Tanjug

06. 12. 2020. u 11:22

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da je situacija s epidemijom virusa korona u celoj zemlji i dalje veoma ozbiljna, teška i neizvesna.

ОКАНИМО СЕ ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ: Ђерлек - Вакцинација је спас, полако се приближавамо пику

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Đerlek je za TV Prva rekao da su u Beogradu pokazatelji malo bolji nego što su bili, ali da to ne sme da nas zavara.

On je istakao da je protekla noć u glavnom gradu bila teška i da je bilo 70 interkliničkih prevoza, plus prevozi pacijenata u covid bolnice u unutrašnjosti Srbije.

Ukazujući da smo dostigli visok broj novoobolelih, Đerlek je istakao da se bolnice pune i da je danas hospitaloizovano 147 pacijenata više nego juče.

Govoreći o vakcini, Đerlek je rekao da se, ako Agencija za lekove da pozitivno mišljenje o vakcini, treba okaniti teorija zavere i pristupiti vakcinaciji jer, kako je rekao, imamo opciju ili da se svi zarazimo, "pa ko preživi" ili da se vakcinacijom zaštitimo.

Zdravstveni sistem je elastičan i dosta otporan, a bolnica u Batajnici došla je, ističe, u pravo vreme.

On je, međutim, ukazao da nije poenta samo otvarati nova kovid mesta, već je poenta i da se građani u narednih sedam do 14 dana maksimalno pridržavaju mera.


- Polako se približavamo piku, ali nismo dostigli taj plafon posle kojeg bismo mogli da se nadamo zaravnjenju krive i padu broja obolelih - rekao je Ðerlek.

On je dodao da će struka napraviti evaluaciju posle sedam do 10 dana primene novih mera i odlučiti da li će i posle toga te mere biti potrebne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba