EVO ŠTA NE SMETE DA RADITE AKO STE PRIMILI RUSKU VAKCINU: Lazanski otkrio nove detalje - "Nije bolno, proces traje oko 10 minuta"

Novosti online

06. 12. 2020. u 11:02

AMBASADOR Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski, rekao je da je od juče počela vakcinacija protiv virusa korona na 70 punktova u Moskvi, i dodaje da je plan da do kraja godine bude otvoreno oko 100 punktova.

ЕВО ШТА НЕ СМЕТЕ ДА РАДИТЕ АКО СТЕ ПРИМИЛИ РУСКУ ВАКЦИНУ: Лазански открио нове детаље - Није болно, процес траје око 10 минута

Foto: P. Milošević

- Sam proces traje oko 10 minuta. Oni koji imaju teške hronične bolesti za sada se ne vakcinišu, kao ni oni koji su bili podrvgnuti nekoj drugoj vakcini. Juče je već 15 hiljada vojnika vakcinisano, i ako je ruska vojska pristala da je primi, to znači da je ta vakcina, za sada, proverena - rekao je Lazanski.

Kako kaže, teško je reći da li će se stvoriti neki kolektivni imunitet, ali za sada se vakcinišu prioritetne grupe.

- Proizvodnja vakcine u velikim količinama nije baš jednostavan proces, ide se i na to da se ona proizvodi u saradnji sa nekim drugim zemljama - rekao je Lazanski.

Ističe da se pre svakog dobrovoljnog pristupanja procesu vakcinacije, obavlja se pregled i razgovor sa lekarom, koji ispita trenutno zdravstveno stanje.

Kako kaže, vakcina sama po sebi nije bolna, preporuka je da se nekoliko dana ne pije alkohol, kao i da se ta ruka ne forsira neko vreme.

Lazanski je, komentarišući šalu na njegov račun i to što je neko izjavio da nema ni struju ni grejanje u Moskvi, rekao da ambasada plaća na mesečnom nivou 5 evra za 2.300 kvadrata ambasade i 800 kvadrata rezidencije, i dodao da lično voli humor, ali da ovaj skeč nema nikakve veze sa realnošću.

- Skeč je smešan, ali je nategnut - rekao je Lazanski, i dodao da nikada ambasada u Moskvi nije bila bez struje niti bilo čega drugog.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije