PREMIJERKA PODELILA SJAJNE VESTI ZA SRBIJU Brnabić: Milijarda evra samo u zdravstvenu infrastrukturu

Tanjug

05. 12. 2020. u 16:00

ПРЕМИЈЕРКА ПОДЕЛИЛА СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ Брнабић: Милијарда евра само у здравствену инфраструктуру

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da Srbija trenutno ulaže milijardu evra samo u zdravstvenu infrastrukturu.

Brnabić je povodom otvaranja nove kovid bolnice u Batajnici rekla da je ona i bukvalno spasla živote ljudi, i dodala da su tokom pandemije jedino još u Kini i Rusiji izgrađene nove bolnice za prijem korona pozitivnih pacijenata.

Brnabić je za TV "Hepi" rekla da to što su za četiri meseca izgrađene dve nove bolnice predstavlja veliki ponos ali i uspeh cele Srbije i pokazatelj kloliko Srbija može da uradi.

- Neverovatno je da ćemo iz borbe protiv korone izaći jači nego pre nje. U ekonomskom smislu, naša privreda će 2020. godinu završiti sa najboljim rezultatima u čitavoj Evropi - istakla je Brnabić i podsetila da su "pre 2012. godine sve države Zapadnog Balkana imale i veće plate i veće penzije od nas".

Dodala je da će Srbija iz aktuelne zdravstvene krize izaći sa velikim brojem novih laboratorija sa najmodernijom opremom.

Govoreći o vakcinama ona je navela da će se sve učiniti da bude što pre i da postoji široki spektar, a da će vakcine biti besplatne.

Rekla je i da vakcine neće biti obavezne, ali da će se apelovati na ljude da je prime.

Brnabić je ocenila kao "nedopustivo" da neko govori da u Srbiji ne postoji sloboda medija ili da neko vrši pritisak na pravosuđe.

- Ako može to sve, nemojte samo da čitam u izveštajima o napretku (u pristupanju EU) da ne postoji sloboda medija i pritisci - rekla je Brnabić, i dodala da kritike na odgovor države na zdravstvenu krizu, predstavljaju "populističke i političke ocene".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Alex

05.12.2020. 19:50

Sve normalne zemlje covid bolnice su napravile još u jeku prvog talasa, znali su šta ih čeka samo naši političari se hvalili da su pobedili koronu..... sada smo pred pucanjem zdrastvenog sistema.