KRIZNI ŠTAB O MASOVNOJ VAKCINACIJI: Evo ko će prvi primiti nove lekove, Đerlek podseća na jednu ključnu stvar

Novosti online

04. 12. 2020. u 15:30

KRIZNI štab danas održava konferenciju za medije, a novinarima se obraćaju državni sekretar Mirsad Đerlek i Edita Stokić, direktorka KC Vojvodine.

КРИЗНИ ШТАБ О МАСОВНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ: Ево ко ће први примити нове лекове, Ђерлек подсећа на једну кључну ствар

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dr Đerlek je rekao da se masovna vakcinacija građana Srbije očekuje u prvom kvartalu 2021. godine, a zatim je naglasio da će prvi kontingent, koji stiže do kraja 2020. biti namenjen zdravstvenim radnicima i vojsci.

- Sedam dana posle primanja druge doze vakcine ćemo biti sigurni da li smo bezbedni, ali moramo nastaviti da budemo obazrivi. U svakom slučaju, pojava vakcine u ovako rekordnom roku je od izuzetnog značaja - rekao je dr Đerlek.

On je podsetio da je juče stiglo 20 doza sputnjika V, i da će se na njima izvesti testiranje, kao i da država neće vakcinisati stanovništvo neproverenim lekovima.

-  Radićemo u tri smene da se sva dokumentacija proveri, a ako naša agencija ne odobri vakcine naravno da ih nećemo kupiti. Ipak, nadam se da ćemo dobiti 350.000 doza do marta meseca sledeće godine, i želim da podsetim da će vakcinacija za građane biti besplatna, što je u ovako teškoj ekonomskoj situaciji velika stvar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)