ULAGANJE U SRBIJU U ULAGANJE U BEZBEDNOST EVROPE: Nemačka donirala srpskoj policiji 10 vozila

Novosti online

04. 12. 2020. u 13:34

MINISTARSTVU unutrašnjih poslova Republike Srbije Savezna Republika Nemačka danas je donirala 10 vozila „dačija daster“ i informatičku opremu u vrednosti od oko 745.000 evra.

УЛАГАЊЕ У СРБИЈУ У УЛАГАЊЕ У БЕЗБЕДНОСТ ЕВРОПЕ: Немачка донирала српској полицији 10 возила

Foto: MUP

- Za nas je ova oprema zaista velika i dragocena donacija. Sa zadovoljstvom hoću da kažem da je i Vlada Nemačke najveći donator Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Do sada vrednost donacija nemačke Vlade prema našem Ministarstvu iznosi 3,5 miliona evra. To je veliki novac i to je novac koji smo utrošili na ono što je zaista potrebno našim policajcima, na ono što je ojačalo našu graničnu policiju i ono što čuva bezbednost svih naših građana - rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je sa ambasadorom SR Nemačke Tomasom Šibom prisustvovao primopredaji vozila i opreme.

- Da bismo sačuvali naš način života, moramo kontrolisati svoje granice. Granice ćemo bolje kontrolisati zahvaljujući ovoj opremi i svi naši pripadnici će na jednostavniji i bezbedniji način moći da ispunjavaju svoje zadatke. Ministarstvo unutrašnjih poslova je zahvalno na saradnji i sa velikim zadovoljstvom ćemo nastaviti da sarađujemo sa našim nemačkim partnerima. Borba protiv ilegalnih migracija, borba protiv terorizma, borba protiv organizovanog kriminala nas ujedinjuje bez obzira gde se nalazimo i svaka podrška i pomoć Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije jeste i veliko ulaganje u bezbednost čitave Evrope - dodao je ministar Vulin.

Ambasador SR Nemačke u Beogradu Tomas Šib istakao je da srpski i nemački organi već godinama intenzivno sarađuju na suzbijanju međunarodnog kriminala.

- Današnji paket opreme u vidu 10 terenskih vozila, uređaja za detektovanje lažnih dokumenata i kamera je obiman i time se nastavlja saradnja nemačke policije sa Upravom graniče policije Srbije. Srpska Uprava granične policije godinama je važan partner za nas upravo u kontroli i suzbijanju ilegalnih i nezakonitih migracija. Ova velika pomoć koju je srpskoj graničnoj policiji dalo na raspolaganje Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova SR Nemačke jeste i doprinos za uspostavljanje graničnog nadzora na evropskom nivou. Suzbijanje međunarodnog kriminala, borba protiv terorizma i nezakonitih migracija jeste veliki izazov koji možemo samo zajedno da prevaziđemo - rekao je ambasador Šib.

Marko Blagojević, pripadnik Odseka za operativnu primenu specijalne tehnike UGP, naglasio je da će granična policija donacijom SR Nemačke poboljšati rad na obezbeđenju državne granice i u kontroli putnika i prevoznih sredstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)