MIRNO SPAVAJ, SRBIJO: Vojska uspešna u bojevom gađanju, borbena gotovost na nivou (FOTO+VIDEO)

Novosti online

03. 12. 2020. u 17:42

PRIPADNICI Četvrte brigade Kopnene vojske uspešno su danas izveli taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Zajednički udar 2020“ na Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“.

МИРНО СПАВАЈ, СРБИЈО: Војска успешна у бојевом гађању, борбена готовост на нивоу (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Komandant Četvrte brigade pukovnik Novica Petrović istakao je da su jedinice Četvrte brigade Kopnene vojske u prethodnih deset dana realizovale sadržaje obuke, a reč je o delu pešadijskih, artiljerijskih, tenkovskih i mehanizovanih jedinica koje su izvodile taktička uvežbavanja, taktičke vežbe i taktičke vežbe sa bojevim gađanjima.

- Realizacijom tih vežbi, ovde na poligonu, želeli smo da ostvarimo cilj kako bi podigli upotrebnu vrednost naših jedinica i da radimo na podizanju borbene gotovosti kako bi bili u stanju da odgovorimo namenskim zadacima koji se pred jedinice postavljaju – naglasio je pukovnik Petrović.

On je istakao da je zadovoljan radom svih pripadnika Četvrte brigade i trudom koji su uložili u izvođenje ove vežbe.

- Posebno sam zadovoljan realizacijom vatrenih zadataka i izvršenjem gađanja koja su realizovana u okviru taktičkih vežbi sa bojevim gađanjem – istakao je pukovnik Petrović.

Foto: Ministarstvo odbrane

Prema njegovim rečima, osim redovnih zadataka koje pripadnici Četvrte brigade obavljaju u Kopnenoj zoni bezbednosti, težište je na obuci kako bi bili spremni za izvršenje svih ciljeva i upotrebu jedinica. Tokom realizacije svih aktivnosti, zaključio je pukovnik Petrović, preduzimane su sve propisane mere kako se zaštitilo zdravlje ljudi, imajući u vidu pandemiju virusa korona.

Kako je istakao komandant 46. tenkovskog bataljona major Ljubiša Micić, na poligonu „Pasuljanske livade“ realizovana su školska gađanja, posadna bojeva gađanja, taktičke vežbe, taktička uvežbavanja i taktička vežba sa bojevim gađanjem.

- Danas je izvedena taktička vežba sa bojevim gađajem - tenkovska četa u napadu ojačana mehanizovanim vodom. Ljudstvo koje je učestvovalo u izvođenju vežbe je motivisano – istakao je major Micić ocenjujući da su rezultati gađanja vrlo dobri i odlični i da je zadovoljan zalaganjem ljudstva u složenim vremenskim uslovima.

U vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“ pripadnici Četvrte brigade nalaze se od 24. novembra, gde je realizovana obuka vojnika i starešina u uslovima bliskim realnim za borbenu upotrebu ključnog naoružanja koje se nalazi u jedinici.

Programom obuke predviđena su uvežbavanja taktičkih radnji i postupaka i realizacija bojevih gađanja pešadijskih, tenkovskih, mehanizovanih i artiljerijskih jedinica. Kruna celokupne obuke jesu taktičke vežbe i taktičke vežbe sa bojevim gađanjem, među kojima je ova koja je danas izvedena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere