PREMIJERKA RAZGOVARALA SA RUSKIM MINISTROM: Sputnjik V do kraja nedelje u srpskim laboratorijama

Tanjug

30. 11. 2020. u 17:47

PREDSEDNICA Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas na videokonferenciji sa ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovim, koji je upoznao sa tim dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv korona virusa "Sputnjik V".

ПРЕМИЈЕРКА РАЗГОВАРАЛА СА РУСКИМ МИНИСТРОМ: Спутњик V до краја недеље у српским лабораторијама

Foto: Tanjug

Ministar Manturov potvrdio je da će partija vakcine za laboratorijsku kontrolu, u količini od 20 doza, stići u Srbiju do kraja sedmice.

Predsednica vlade rekla je da Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom Republike radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv korona virusa bude dostupna u najkraćem roku, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je istakla da je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Premijerka je dodala da je Srbija zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv kovida.

Na današnjoj videokonferenciji učestvovali su i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, rukovodstvo Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, Ruskog fonda direktnih investicija, „NICM im. N.F. Gamalei“ i predstavnici Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Predsednica vlade Ana Brnabić će sutra, 1. decembra, nastaviće razgovor sa predstavnicima kompanije Fajzer, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)