"SITUACIJA IZUZETNO TEŠKA": Vekić - bolnice su pune, Vojvodina najugroženija posle Beograda

Tanjug

26. 11. 2020. u 19:49

СИТУАЦИЈА ИЗУЗЕТНО ТЕШКА: Векић - болнице су пуне, Војводина најугроженија после Београда

Foto: Printscreen

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić izjavio je večeras da je situacija u Srbiji u vezi sa virusom korona izuzetno teška i istakao da je Vojvodina, posle Beograda, najugroženije područje.

- Posle Beograda najugroženije područje je Vojvodina. Ostao je još određeni broj mesta u Sremskoj Mitrovici, ka Senti i Somboru. Zatim slede Kragujevac i Niš. Generalno je izuzetno teška i ozbiljna situacija - rekao je Vekić za TV Pink.

On je, nakon posete privremenoj kovid bolnici u Areni, rekao da je Arena puna, kako i sve druge beogradske bolnice.

Vekić je istakao da su lekari u obavezi da dva puta dnevno idu u vizite kako bi se oslobodilo koliko god je moguće mesta u bolnici da bi mogli da se prime novi pacijenti.

- Operativni tim Ministarstva zdravlja je u stalnoj komunikaciji sa direktorima i dežurnima u zdravstvenim ustanovama. Sada distribuiramo pacijenete iz Beograda kolima Hitne pomoći ka Merkur bolnici u Vrnjačkoj banji i prihvatnim bolnicama u Nišu i Sokobanji - rekao je Vekić.

On je dodao da raste broj zaraženih zdravstvenih radnika i istakao da je oko 2.150 zdravstvenih radnika i drugih radnika koji opslužuju zdravstvene ustanove trenutno van stroja.

Vekić je istakao da su zdravstveni radnici jako umorni i apelovao na građane da ostanu kod kuće, nose maske, drže distancu i vode računa o higijeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)