MINISTAR RUŽIĆ O ONLAJN NASTAVI: Sticanje znanja nije ugroženo, sutra stiže upustvo školskim upravama

Tanjug

26. 11. 2020. u 19:59

STICANJE znanja zbog prelaska na onlajn nastavu neće biti ugroženo, izjavio je večeras ministar prosvete Srbije Branko Ružić.

МИНИСТАР РУЖИЋ О ОНЛАЈН НАСТАВИ: Стицање знања није угрожено, сутра стиже упуство школским управама

Branko Ružić

“Mi ćemo konkrektnim uputstvom, koji ćemo sutra poslati školskim upravama, definisati i one situacije kada i ukoliko dođe do potrebe da đaci poprave neku ocenu, to urade i u neposrednom kontaktu u školama”, rekao je Ružić u Skupštini Srbije.

On je podsetio da je Vlada Srbije na osnovu preporuka Kriznog štaba donela uredbu koja tretira pitanje prelaska na onlajn nastavu, koja se tiče starijih razreda od petog do osmog razreda i srednjih škola, uz preporuku da to urade i visokoškolske ustanove.

“Podsetiću vas da je i pre početka školske godine ostavljena mogucnost roditeljima da se opredele da li žele da njihova deca pohađaju nastavu na daljinu ili na konvencionalan način”, rekao je Ružić.

Podsetio je da će raspust trajati od 21. decembra do 15.januara, a da će se nastava za učenike do tada odvijati onlajn.

Ružić je, inače, odgovarao na pitanje šefa poslanika SPS-a Đorđa Milićevića, koliko epidemija korona virusa utiče na kvalitet obrazovanja i kakav uticaj na socijalizaciju dece može imati onlajn nastava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)