EPIDEMIOLOG KON: Situacija kritična, svakako se zakasnilo sa merama

Tanjug

25. 11. 2020. u 18:47

ЕПИДЕМИОЛОГ КОН: Ситуација критична, свакако се закаснило са мерама

Dr Predrag Kon / Foto Tanjug

ČLAN Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, izjavio je danas da je situacija u vezi sa korona virusom kritična, "čak na nekim mestima katastrofalna" zbog smeštaja pacijenata i smatra da se "svakako zakasnilo sa merama".

Kon je rekao da je još od 6. novembra medicinski deo Kriznog štaba predlagao restriktivnije mere, ali da sa druge strane postoji ozbiljna argumentacija, u vezi sa ekonomskim aspektom mera.

"Katastrofalno znači da vi praktično nemate u ovoj situaciji gde da smestite ljude...Katastrofalno je i što se neprekidno povećava kako broj umrlih, tako i registrovanih obolelih", rekao je Kon za N1.

Naveo je da se Beograd "malo izdvaja" i da je rano je još govoriti o sigurnom zaravnjenju, ali da je "do nekog zaravnjenja došlo".

Na pitanje kada će se videti posledice toga što se nisu poštovale epidemiološke mere tokom sahrane patrijarha, Kon je rekao "otprilike za oko sedam dana".

Na pitanje da li se zakasnilo sa merama, rekao je da tvrdi da se "svakako zakasnilo".

"Jasno je da se situacija ipak nije razumela dovoljno. Od jula meseca je počela priča o kontrolisanju donetih mera. Prvo je bilo da će da se sprovodi, pa je rečeno da je nesprovodivo, pa je morao da se menja zakon...", rekao je Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)