„U TOME SMO SVI JEDINSTVENI“ Dr Tiodorović o policijskom času i vanrednom stanju

Tanjug

25. 11. 2020. u 15:33

ČLAN Kriznog štaba epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da nema potrebe za policijskim časom, niti za vanrednim stanjem.

„У ТОМЕ СМО СВИ ЈЕДИНСТВЕНИ“ Др Тиодоровић о полицијском часу и ванредном стању

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

-Ne vidim potrebu, i mislim da smo u tome svi jedinstveni, medicinski deo Kriznog štaba i ceo Štab, za policijskim ograničenjima kretanja i za vanrednim stanjem - odgovorio je Tiodorović nakon sednice Štaba na pitanje da li se, s obzirom na tešku situaciju, može očekivati dodatno pooštravanje mera.

Nema, ističe, potrebe da se uvodi vanredno stanje, dodajući da je siguran da ga, ako se svi ponašamo odgovorno, ni u perspektivi nećemo imati na vidiku.

-Posle mera koje smo već uveli, i onog što su pokazale, pogledajte Beograd i druge gradove uveče i videćete da to ipak utiče, da je većina ljudi svesna opasnosti i rizika, ako se mere ne primenjuju. To je nada koja nam otvara perspektivu da možemo da se izborimo sa ovom teškom epidemijom - rekao je Tiodorović.

Napomenuo je da je veoma važno da izdržimo ovu i sledeću nedelju, jer posle 4. i 5. decembra možmeo očekivati da dođe do zaravnjenja krive i mogućeg smirivanja stanja u toku decembra.

-Sve što smo planirali za praznike, Božić, Novu godinu.. može se sve lepo dogoditi u porodici. Moramo da razmišljamo koliko rizikujemo. Lepo je biti na Kopaoniku, Zlatiboru, u inostranstvu, ali nije trenutak za to - rekao je Tiodorović.

Dodao je da je situacija teška, u Beogradu i velikim gradovima, s obzirom da su bolnice prepune, ne samo zbog kapaciteta, već i zbog kadra, za koji je pitanje da li će možda moći da izdrži.

Sa dolaskom vakcine imaćemo mnogo bolju situaciju, naveo je dr Tiodorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas