POČEO SASTANAK U MINISTARSTVU: Direktori škola sa Ružićem zbog krivičnih prijava

Tanjug

25. 11. 2020. u 09:44

ПОЧЕО САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ: Директори школа са Ружићем због кривичних пријава

Branko Ružić / Foto Tanjug

U MINISTARSTVU prosvete počeo je sastanak predstavnika Društva direktora škola Srbije sa ministrom Brankom Ružićem, gde razgovaraju kako da se reši problem direktora u Beogradu protiv kojih su pokrenute krivične prijave jer su tražili od zaposlenih i učenika da nose maske.

Krivičnu prijavu podneo je predsednik Sindikata zaposlenih u policiji Dejan Đukić, a Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo postupak i zatražilo od policije da ispita direktore škola.

Direktori škola zatražili su od ministra Ružića da ih zaštiti, jer su poštovali zakon i sve mere i instrukcije koje su dobili od Ministarstva prosvete i Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona.

Predsednik Društva direktora škola Srbije i direktor Druge ekonomske škole u Beogradu Dejan Nedić kaže za Tanjug da su direktori škola umesto pohvala za dobro obavljen posao i sprovođenje protivepidemijskih mera, dobili krivične prijave.

On je najavio kontraprijeve protiv predsednika Sindikata zaposlenih u policiji.

-Pozive od policije za sada Zemun i Savski venac. Ja sam na Voždovcu moji nisu još dobili. Sada ćemo vidite da li će i dalje to se nastaviti. Naš je cilj da idemo na Krizni štab da reagujemo ili on (Ružić) kao naš ministar da reaguje. Dejstvovali smo i nećemo dozvoliti sramotu. Umesto da nas hvale jer smo sve odradili, mi doživljhavamo sramotu - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)