ZA RAVNOPRAVAN POLOŽAJ OSETLJIVIH GRUPA – MOZZART podržao organizaciju „Radost deci“

Promo

24. 11. 2020. u 15:30

NOVA donacija od ove društveno-odgovorne kompanije će nam mnogo značiti za narednu akciju podele paketa pomoći, ističu iz ove organizacije koja brine o osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama.

ЗА РАВНОПРАВАН ПОЛОЖАЈ ОСЕТЉИВИХ ГРУПА – MOZZART подржао организацију „Радост деци“

Foto: Promo

Za poboljšanje kvaliteta života osoba sa smetnjama u razvoju potrebno je mnogo ljubavi, entuzijazma i podrške cele zajednice, a upravo na tome radi organizacija „Radost deci“.

Kompanija Mozzart kroz niz akcija podržava zalaganja brojnih centara koji brinu o ravnopravnom položaju osetljivih grupa u društvu, a više puta je donirala pomoć i ovoj humanitarnoj organizaciji, kao vid podrške svim inkluzivnim i vaspitno-obrazovanim programima, kao i defektološkom radu sa individualnim pristupom.

Organizacija „Radost deci“ osnovana je 2014. godine i od tada svojim aktivnostima učestvuje u procesu inkluzije, kao i u senzitizaciji društva ka osobama sa smetnjama u intelektualnom razvoju. Ujedno pomaže i najugroženijima porodicama iz ovih grupe, kroz pakete pomoći, školovanje dece u Beogradu...

Foto: Promo

Od samog osnivanja sarađujemo sa kompanijom Mozzart, a ova donacija od 100.000 dinara će nam mnogo značiti za narednu akciju podele higijenskih paketa širom zemlje. Pravimo i 400 novogodišnjih paketića, a sledeće godine planiramo da organizujemo projekat „Predah roditeljstvu“ u Valjevu, gde bi deca imala priliku da se druže i još više socijalizuju - ističe Jovana Kulić, direktorka ove organizacije.

„Radost deci“ sarađuje sa ustanovom za decu i mlade “Sremčica“, Centrom za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju, sa domom “Sveti Sava“ Umka, MNRO “Zajedno“ iz Beograda i MNRO “Naši snovi“ iz Valjeva. Organizovali su i kulturno-umetničku manifestaciju, inkluzivnog karaktera pod nazivom “Pokaži šta znaš“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas