PROFESOR KOČOVIĆ IZNEO NOVU ANALIZU: Predstavio grafikon s neobičnim datumom

Novosti online

23. 11. 2020. u 12:18

ПРОФЕСОР КОЧОВИЋ ИЗНЕО НОВУ АНАЛИЗУ: Представио графикон с необичним датумом

Foto: Facebook

PROFESOR Petar Kočović preko matematičkog modela već mesecima unazad prati razvoj koronavirusa u Srbiji, a danas je izneo predviđanja za Evropu i našu zemlju.

Ističe da je većina ukupnog broja novozaraženih zabeležena u Evropi i da brojke ne padaju. S druge strane, situacija na južnoj hemisferi nije zabrinjavajuća.

- Ne pada broj zaraženih u Evropi, on varira na 280.000-300.000 nedeljno. Oko 43 odsto novih slučajeva u svetu je u Evropi. Čitava Afrika ima manje od 5.000 slučajeva, Kina ima dvadesetak novih slučajeva dnevno u poslednja tri meseca, a Kina je po stanovnicima Evropa i po - kaže Kočović.

Dodaje da brojke u našoj zemlji i dalje rastu, odnosno da naš broj novozaraženih na 100.000 stanovnika u poslednjih 14 dana ide nagore.

 

SRBIJA - 22.11.2020 - Covid-19

Posted by Petar Kocovic on Nedelja, 22. novembar 2020.

On je predstavio i grafikon sa računicom i veoma neobičnim datumom završetka - "od 21. avgusta, do 4. januara 2021".

- Zašto sam naopako ovo stavio? Zato što je pre par dana bio 21. avgust, a juče se pojavio 4. januar kao datum, i možemo da se nadamo da ćemo u narednih par dana ipak uspeti na brzinu da spustimo tu krivu do Nove godine - rekao je on.

Nadovezao se dr Srđa Janković i dodao veoma važnu stvar:

- Moram da dodam, ova kriva zavisi i od našeg ponašanja, od mera koje donosimo, kako ih sprovodimo i kako se ponašamo. Neće se ovde ništa samo od sebe ispraviti. Nije cilj da dočekamo novi talas, nego da smanjimo brojke - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)