NOVO RADNO VREME KAFIĆA I RESTORANA: U ovo uključeni i tržni centri i kladionice, a evo do kada ćemo moći da obavimo kupovinu

Novosti online

21. 11. 2020. u 11:30

KAFIĆI, restorani i klubovi od utorka 24. novembra radiće ograničeno - do 18 sati! To je jedna od sedam mera koje je danas propisala Vlada Srbije i koje će od naredne nedelje početi da se primenjuje i strogo kontroliše. Ova, kao i sve ostale mere, oročena je na 10 dana!

НОВО РАДНО ВРЕМЕ КАФИЋА И РЕСТОРАНА: У ово укључени и тржни центри и кладионице, а ево до када ћемо моћи да обавимо куповину

Foto: N.Živanović

Vlada Srbije propisala je, naime, sedam mera zaštite od širenja korona virusa. Nove mere odnose rad kafića i resotorana, nošenje maski, rad od kuće, kontrolu...

- Skraćenje radnog vrenena do 18:00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima - glasi prva od sedam mera.

Inače, istovremeno, najavljeno je skrogo kontrolisanje svih

- Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m2 po osobi) - navodi se u novim merama vlade.

Juče ujutru je održana sednica Kriznog štaba na kojoj je bilo reči o tri nove mere koje bi mogle da budu uvedene. Nakon toga, premijerka Ana Brnabić izjavila je da će eventualne mere biti saopštene na konferenciji za medije u 15 sati, međutim ona je otkazana.

Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m2 po osobi).

(Blic.rs)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije