VLADA PROPISALA NOVE MERE: Ima ih ukupno sedam i stupaju na snagu od utorka

Novosti online

21. 11. 2020. u 11:02

VLADA Srbije propisala je 7 novih mera zaštite od širenja korona virusa. Mere će biti u primeni od narednog utorka.

ВЛАДА ПРОПИСАЛА НОВЕ МЕРЕ: Има их укупно седам и ступају на снагу од уторка

Foto: I. Marinković

1. Skraćenje radnog vremena do 18:00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

2. Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

3. Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m2 po osobi).

4. Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

5. Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

6. Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

7. Gorenavedene mere su oročene na period od 10 dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u svetlu kretanja epidemiološke situacije.

(Blic.rs)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Goran

21.11.2020. 11:37

Требало је прописати ношење маски и на отвореном, као што већ месецима постоји у БИХ. Како је могуће одржавати дистанцу кад су по целом Београду аутомобили паркирани по тротоарима и провлачимо се између њих? Док стигнем од стана до прве продавнице, о мене се прибије њих 50 без маске. Нема тротоара, нема ни дистанце. Пропишите да се маске носе увек ван куће, и у затвореном и на отвореном.

LJUBICA

21.11.2020. 11:49

Dobro, da li krizni stab smatra da svi zaposleni u prodavnicama, trznim centrima narocito prehrambenim nisu ljudi? Zar njih ne treba zastititi? Oni se svakog dana i to po 8 sati srecu sa hiljadama ljudi .

Goran

21.11.2020. 11:58

Zatvorite skole i fakultete! To je najvaznija mera! U ceskoj su zatvorili skole i sa 15000 bolenish po danu je spalo na 4-5000 sa tendencijom brzog snizavanja. Zatvorite skole i ostaviti samo prvi i drugi razred! Sve ostalo online. Ovde tako funckionisemo od februara. Niko ne ide u skole!

Cupa6

21.11.2020. 12:45

A do 18 moze u market .pa sta ate dobili.pa zatvorite kafice i klubove.a zasto kioske prodavnice ne pustite normalno da rade.ko ulazi u kiosk

Zoran

21.11.2020. 12:47

Unistavanjem ekonomije ne sluzite interesima naroda Srbije. Statistika Kaze da smrtnost od virusa, manja nego od kardiovaskularnih i kancerogenih oboljenja..neuporedivo . Cemu onda sve ovo??