PUTIN IZRAZIO SAUČEŠĆE BRATSKOM NARODU: Patrijarh Irinej je zaslužio autoritet koji je imao u domovini i inostranstvu

Novosti online

20. 11. 2020. u 12:09

ПУТИН ИЗРАЗИО САУЧЕШЋЕ БРАТСКОМ НАРОДУ: Патријарх Иринеј је заслужио ауторитет који је имао у домовини и иностранству

Foto: Arhiva VN

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin uputio je telegram saučešća srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću povodom smrti patrijarha srpskog Irineja, saopšteno je iz Kremlja.

- Poštovani predsedniče, primite moje iskreno saučešće zbog tog ogromnog gubitka, zbog smrti njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja - navodi se u telegramu.

Putin je ocenio da je patrijarh Irinej zaslužio taj autoritet koji ima u svojoj domovini, kao i u inostranstvu i to isključivo svojim delima.

Kako je rekao, njegovi glavni napori bili su unapređenje najviših duhovnih vrednosti, ali i jačanje jedinstva celokupnog pravoslavnog sveta.

- Molim vas da prenesete moje saučešće i reči podrške celokupnom sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, kao i celom srpskom bratskom narodu - dodao je Putin.

Patrijarh srpski Irinej preminuo je danas u 90. godini u VMC Karaburma. Patrijarh je preminuo u 7.07 sati.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (51)

Dragana

20.11.2020. 16:21

Hvala Putinu i Ruskom narodu na podršci i saučešću u bolu. Patrijarh Irinej bio je čovek koji je predano služio Bogu i svom narodu, a svojim karakterom i delom, bio je uvažavan širom sveta.

Dragan

20.11.2020. 17:48

Ogroman je gubitak koji smo danas doziveli i trebace nam dosta vremena da shvatimo njegovu velicinu, smrt Patrijarha je nit koja u ogromnoj tuzi spaja nas kompletan narod.