JEDAN OD POSLEDNJIH SNIMAKA PATRIJARHA: Nedavno je sa predsednikom obišao Hram Svetog Save u kome će i biti sahranjen (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

20. 11. 2020. u 11:17

PATRIJARH srpski Irinej 22. oktobra je, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, obišao Hram Svetog Save u Beogradu gde će najverovatnije i biti sahranjen.

ЈЕДАН ОД ПОСЛЕДЊИХ СНИМАКА ПАТРИЈАРХА: Недавно је са председником обишао Храм Светог Саве у коме ће и бити сахрањен (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Instagram/avucic

To je bila jedna od poslednjih prilika kada se pojavio u javnosti pre nego što se zarazio koronavirusom.

Patrijarh Irinej i Vučić obišli su tada završne radove na unutrašnjem uređenju Hrama Svetog Save.

Prema poslednjim informacijama, patrijarh srpski Irinej najverovatnije će biti sahranjen u kripti Hrama Svetog Save.

Podsetimo, patrijarh Irinej u narodu će ostati upamćen kao patrijarh u čije vreme se najviše ulagalo u završetak Hrama na Vračaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (46)

Veka

20.11.2020. 11:42

Slava mi i neizmerno velika zahvalnost zato sto je pokazao kako se moze biti covek, tih, skroman i posten. Hvala mu za primer svima nama koji smo imali srecu da zivimo u njegovo vreme.

Lazar

20.11.2020. 11:50

Upokojenjem Njegove Svetosti patrijarha srpskog Irineja, SPC i njeni vernici izgubili su duhovnog vođu koji se svojim autoritetom, mudrošću i ljubavlju snažno borio za dobrobit srpskog naroda i crkve.

Dragan

20.11.2020. 17:48

Ogroman je gubitak koji smo danas doziveli i trebace nam dosta vremena da shvatimo njegovu velicinu, smrt Patrijarha je nit koja u ogromnoj tuzi spaja nas kompletan narod.