POČELO OPREMANJE KOVID BOLNICE U BATAJNICI: 18 hiljada kvadrata, mesta za 930 bolesnika, a evo kada će da primi prve pacijente (FOTO+VIDEO)

J. G.

19. 11. 2020. u 22:21

KOVID bolnica u Batajnici, izgađena u okviru Vojnog kompleksa "Zemun - ekonomija", biće najznačajnija i najveća takva bolnica u Srbiji.

ПОЧЕЛО ОПРЕМАЊЕ КОВИД БОЛНИЦЕ У БАТАЈНИЦИ: 18 хиљада квадрата, места за 930 болесника, а ево када ће да прими прве пацијенте (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Gradnja objekta je završena, sada je u toku uređenje prostora oko zgrade i počelo se sa unošenjem nameštaja i opreme.

Krupne stvari, ormane i krevete, unosi 20 pripadnika Vojske Srbije. Sa njima su tu i 20 pripadnika komunalne milicije. Rok da se završi unos je 29. novembar.

Unos opreme počeo je i u zgradi za dijagnostiku, a opremanje bi trebalo da traje do 24. novembra.

Dezinfekcija objekta bi trebalo da bude urađena 30. novembra, a dan kasnijem 1. decembra, objekat će biti otvoren.

Bolnica je površine 18 hiljada kvadrata. U njoj će biti mesta za 930 bolesnika i to 250 na intenzivnoj i 680 na poluintenzivnoj nezi.

Dok traje epidemija virusa korona ovaj objekat biće kovid bolnica, a kada se pandemija završi planirano je da to bude multifinkcionalan medicinski centra u okviru koga će da bude otvorena porođajna sala.

Investitor radova je "VGC Beograd", a Ministarstvo zdravlja finansiralo je nabavku opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...