KORONA U MANASTIRU ŽIČA: Zaraženo 17 sestara i sveštenik

Novosti online

16. 11. 2020. u 12:23

ČAK 17 sestara iz Manastira Žiča i jedan sveštenik zaraženi su korona virusom i nalaze se u izolaciji.

КОРОНА У МАНАСТИРУ ЖИЧА: Заражено 17 сестара и свештеник

Foto: Goran Šljivić

Kako objašnjava zamenica igumanije Manastira Žiča, monahinja Nektarija, niko od zaraženih nije životno ugrožen i svi se dobro osećaju, nemaju kontakt sa vernicima a redovna bogosluženja su odložena do daljeg, dok svi ne ozdrave.

- Zaraženo je 17 sestara, to su sve mlađe sestre, imaju blage simptome i u izolaciji su. Nas je ukupno 40 u manastiru, a od tih sedamnaest, zaražena je i jedna starija sestra koja se dobro oseća, nema temperaturu, testirana je kao i sve ostale sestre i utvrđeno je da ima virus. Monahinje su testirane odmah nakon što su primetile da imaju temperaturu, i nakon toga su izolovane - kaže sestra Nektarija i dodaje da je i sveštenik dobro i da i on ima blage simptome virusa.

- Nije imao temperaturu. Narod dolazi u crkvu, ali sestre su u izolaciji. Mi koji smo zdravi se ne približavamo se crkvi niti porti, nema bogosluženja. U nedelju je bila jedna služba na kojoj su dve sestre otpevale liturgiju, bez kontakta sa bilo kim. Od tog naroda koji je dolazio u manastir smo se verovatno i zarazili - navela je monahinja.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)