VULIN: Srbija se nosi sa posledicama migrantske krize bolje od većine evropskih zemalja

Novosti online

16. 11. 2020. u 09:48

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Republika Srbija pokazala da je u stanju da se bolje od većine evropskih zemalja nosi sa posledicama migrantske krize.

ВУЛИН: Србија се носи са последицама мигрантске кризе боље од већине европских земаља

fOTO: MUP Srbije

Ministar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migrante Vladimirom Cucićem, obišao policijske službenike koji su jutros u Beogradu sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata, istakao je da je svim iregularnim migrantima koji poštuju zakone naše zemlje i koji su deo našeg prihvatnog sistema, obezbeđeno poštovanje svih zakonskih i ljudskih prava, medicinska zaštita, ishrana i adekvatan smeštaj.

- Svi oni koji izlaze iz našeg sistema, koji misle da po Srbiji mogu da se kreću bez ijednog dokumenta, bez uredne prijave, koji misle da mogu da budu u Srbiji, a da ne poštuju naše zakone, moraju da znaju da je Srbija ozbiljna, organizovana zemlja i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova veoma posvećeno čuvanju javnog reda i mira- poručio je Vulin.

Ministar je rekao da kao što ne želimo da vidimo građane Srbije da sami preuzimaju pravdu u svoju ruke i da se traže izgovori kako država ne radi svoj posao, tako ne želimo da vidimo ni pripadnike drugih zemalja i migrante da se po Srbiji kreću kršeći naše zakone.

- Građani, nemojte nasedati na lažne priče. Država Srbija radi svoj posao, zaštitiće naš način života i svakog građanina naše zemlje. Srbija je zemlja u kojoj se zakon strogo i odlučno poštuje- naglasio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U NEDELJU SNEG: Evo u kojim delovima Srbije će drugog dana vikenda pasti 20 centimetara snežnog pokrivača