SEĆANJE NA ŽRTVE: Ministar Stefanović posetio izložbu „Ratna slika Srbije u Drugom svetskom ratu, ‪‪1941-1945‬“ u Domu Vojske (FOTO)

Novosti online

14. 11. 2020. u 15:32

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović posetio je danas izložbu „Ratna slika Srbije u Drugom svetskom ratu, ‪‪1941-1945“ u galeriji Doma Vojske u Beogradu, koja je deo ovogodišnje manifestacije „Muzeji za 10”.

СЕЋАЊЕ НА ЖРТВЕ: Министар Стефановић посетио изложбу „Ратна слика Србије у Другом светском рату, ‪‪1941-1945‬“ у Дому Војске (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Ukazujući na neke od najznačajnijih događaja iz oslobodilačke borbe u Srbiji tokom Drugog svetskog rata, ministru Stefanoviću izložbenu postavku u Velikoj i Maloj galeriji Doma Vojske Srbije u Beogradu predstavila je dr Marijana Mraović iz Vojnog arhiva.

O muzeološkoj postavci govorio je Vuk Obradović kustos Vojnog muzeja, a umetničke aspekte predstavila je Jelena Knežević viši kustos i načelnica Galerije Doma Vojske Srbije.

U okviru manifestacije „Muzeji za 10“, koja se održava od 9. do 15. novembra, ovu izložbu pogledalo je više od 500 posetilaca u galeriji Doma Vojske, uz poštovanje svih zaštitnih mera od korona virusa.

Izložba je priređena povodom obeležavanja 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, a delo je grupe autora iz Istorijskog arhiva Požarevac, Vojnog arhiva, Vojnog muzeja i Medija centra „Odbrana“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)