MINISTAR STEFANOVIĆ U KOMANDI ZA OBUKU: Za razvoj Vojske ključna obuka mladih ljudi, to je kičma odbrane naše države (FOTO)

Novosti online

12. 11. 2020. u 14:40

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas Komandu Komande za obuku, a nakon razgovora sa najodgovornijim starešinama istakao da je za razvoj svake Vojske veoma važna stalna obuka, stalno osposobljavanje, obučavanje i ulaganje u mlade ljude koji postaju kičma odbrane naše zemlje.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ У КОМАНДИ ЗА ОБУКУ: За развој Војске кључна обука младих људи, то је кичма одбране наше државе (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Na sastanku kome je prisustvovao i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, ministru Stefanoviću o nameni i misiji Komande za obuku, razmeštaju i težišnim zadacima za naredni period referisao je zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević.

Ministar Stefanović istakao je da je današnji razgovor sa pripadnicima Komande za obuku bio prilika da sagleda njihovo viđenje budućeg razvoja obrazovanja vojničkog, podoficirskog i oficirskog kadra u našoj vojsci.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Ono što je važno i uvek bitno za razvoj svake Vojske, kao i svake organizacije, je stalna obuka, stalno osposobljavanje, obučavanje i ulaganje u te mlade ljude koji postaju kičma naše odbrane, naše zaštite – istakao je ministar Stefanović.

Veoma je važno, naglasio je ministar odbrane, da se u narednom periodu uloži više u kapacitete svakog od centara za obuku, kako bi se pripremali za sve izazove koje nosi vreme i sve ciljeve, koji nisu ni laki i ni jednostavni, ali koji će dovesti do dalje profesionalizacije i osposobljavanja naše vojske, ali i sticanja novih znanja.

- To znanje je potrebno i za složene borbene sisteme kojima se vojska oprema. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i onome što je uređeno u prethodnom periodu, mi danas možemo da kažemo da imamo snažniju vojsku, vojsku koja ima više ratne tehnike i više sredstava za izvršenje svih potencijalnih zadataka za zaštitu naše zemlje – ocenio je ministar Stefanović.

Jedna od važnih garancija snažne vojske, prema rečima ministra Stefanovića, je i Komanda za obuku, koja pruža podršku svim jedinicama, koja u ovom trenutku prima i veliki broj vojnika na dobrovoljno služenje vojnog roka, zatim sve mlade ljude koji iz statusa vojnika prelaze u status podoficira, kao i sve pripadnike koji se obučavaju u naših 10 centara.

- Sve što sam imao priliku da čujem govori mi da su planovi koje imaju vrlo ozbiljni, vrlo ambiciozni i da ćemo u narednih dve do pet godina imati priliku da vidimo jednu vrstu napretka u svemu tome što naš Generalštab radi, što radi Vojska Srbije i naravno Komanda za obuku – naglasio je ministar Stefanović.

Ministar Stefanović je istakao da će se kao ministar odbrane truditi da pomogne da kroz materijalne resurse, ulaganja i kadrovsku popunu, pripadnici Vojske osete da imaju punu podršku, koja će značiti i bolji status u Vojsci, ali i mogućnost da još efikasnije obavljaju svoje redovne zadatke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)