ĐERLEK UPOZORAVA PAZARCE: Može se ponoviti situacija iz juna i jula

Tanjug

06. 11. 2020. u 11:46

DRŽAVNI sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže da ne razume ponašanje svojih sugrađana u Novom Pazaru koji su se okupili u velikom broju na otvaranju prodavnice kompanije "Lidl" u tom gradu.

ЂЕРЛЕК УПОЗОРАВА ПАЗАРЦЕ: Може се поновити ситуација из јуна и јула

Tanjug

"Pored onoga što nam se se desilo u junu i julu, kada je Novi Pazar bio najveće zarište u Srbiji, nemam komentar na onakvo ponašanje ljudi. Upravo ta neodgovornost može da nas košta i sada", rekao je Đerlek za TV Pink.

On je nalasio da je trenutna situacija u Novom Pazaru vrlo ozbiljna i ukoliko se ne preduzmu hitne mere može da se ponovi situacija iz juna i jula meseca.

"Povećan je broj prvih pregleda u ambulantama za 50 odsto. Broj pozitivnih pacijenata je u poslednjih sedam dana 100 odsto veći nego u poslednjih 20 dana. Ako bi to uporedili sa septembrom to je šest puta veći broj", istakao je on.

Važno je, kako kaže, da se brzo reagujemo i već se preuzimaju koraci. Opšta bolnica je spremna da primi 350 pacijenata. Sutra počinje da radi i privremena bolnica u Novopazarskoj banji sa 100 mesta, a u dogovoru sa Vojskom Srbije biće otvorena i druga privremena bolnica u Sportskoj hali koja će moći da primi 130 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)