KON: Pred vikend na ulicama Beograda bilo 10.000 zaraženih virusom - danas će biti najteži dan

Novosti online

02. 11. 2020. u 14:01

EPIDEMIOLOG Predrag Kon izjavio je danas da je pred vikend na ulicama u Beogradu bilo gotovo 10.000 zaraženih korona virusom.

КОН: Пред викенд на улицама Београда било 10.000 заражених вирусом - данас ће бити најтежи дан

Foto: Tanjug

- Treba reći da je Beograd imao 980 pozitivnih u jednom danu, danas će biti niži brojevi. Ako smo u subotu imali za petak 980, ja sam za Beograd rekao da može da dođe do 2.000. Pred vikend je praktično bilo 10.000 zaraznih na ulici i u takvoj situaciji je bolje ostati kod kuće - rekao je Kon za tv Prva.

Prema njegovim rečima, trenutno nema pravnog okvira za donošenje vanrednih mera, ali treba kontrolisati i izolaciju i kućni karantin.

- Od marta pričam da je to bilo moguće u vanrednom stanju i da je ono bilo značajno, jer nam je omogućilo efikasno delovanje - rekao je Kon.

On je kao netačno i groteskno ocenio to što neko smatra da je Krizni štab odgovoran za sve veći broj zaraženih, kao i da Krizni štab nosi odgovornost jer nije uspeo da ubedi građane da poštuju mere.

- Nismo bili sposobni i niko nas nije slušao - rekao je Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZEMLJOTRES KOD NIKŠIĆA: Žarište locirano na dubini od 12 kilometara