PITANJE ZA NEVERNE TOME - IMATE LI MILOSTI? Obraćanje Kriznog štaba, situacija u VMC Karaburmi teška (VIDEO)

Novosti online

30. 10. 2020. u 15:24

U REPUBLICI Srbiji je do 15 časova 30. oktobra 2020. godine registrovano je ukupno 43.137 potvrđenih slučajeva kovid 19.

ПИТАЊЕ ЗА НЕВЕРНЕ ТОМЕ - ИМАТЕ ЛИ МИЛОСТИ? Обраћање Кризног штаба, ситуација у ВМЦ Карабурми тешка (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Dr Darija Kisić Tepavčević je na početku iznela statističke podatke vezane za broj zaraženih osoba po gradovima. Takođe, napomenula je da je u Areni trenutno smešten 121 pacijent, a u poslednja 24 časa je primljeno 23 ljudi.

Kada je u pitanju rad škola, od početka školske godine do danas, ukupno je potvrđeno 313 slučaja đaka koji su pozitivni na prisustvo ovg virusa, od čega su 149 srednjoškolci.

- U toku ove nedelje je kod 56 đaka potvrđeno prisustvo ovog virusa, 28 onih koji pohađaju osnovnu školu i isto toliko onih koji pohađaju srednju školu - rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

Na području grada Beograda od početka školske godine najviše obolelih đaka bilo je iz Beograda, a u čak 11 okruga od početka godine nije zabeleženo širenje i obolevanje.

Dr Udovičić, načelnik VMC Karaburma, je istakao da je situacija u toj ustanovi teška, i da svi pacijenti imaju tešku kliničku sliku.

- Nemoguće je zaustaviti koronu da ne uđe u bolnice. Ući će ili preko osoblja ili preko pacijenata, svako od nas može biti prokužen. Najopasniji su oni koji imaju blagu kliničku sliku i to zanemaruju - rekao je dr Udovičić, i istakao da su lekari sada u velikoj dilemi, i da su preumorni od borbe sa virusom.

- Nećemo odustati sigurno, nastavljamo da se borimo, ali postavljamo pitanje svima koji se ne pridržavaju mera: "Da li misle da se to njima neće desiti, i da li imaju imalo milosti za nas koji ovo rade". Pričao sam sa mnogim pacijentima koji su bili neverne Tome, pa su legli u bolnicu i borili se za vazduh.

On je ponovo pozvao ljude da nose maske, peru ruke i održavaju razdaljinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere