"IZRAŽAVAMO ISKRENO SAUČEŠĆE U BOLU": Vučić uputio telegram saučešća Mitropoliji, patrijarhu i SPC

Tanjug

30. 10. 2020. u 09:39 >> 13:24

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj povodom smrti mitropolita Amfilohija.

ИЗРАЖАВАМО ИСКРЕНО САУЧЕШЋЕ У БОЛУ: Вучић упутио телеграм саучешћа Митрополији, патријарху и СПЦ

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Povodom tužne vesti o upokojenju NJegovog Visokopreosveštenstva mitropolita Amfilohija, sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu Mitropolije crnogorsko-primorske izražavamo iskreno saučešće u bolu i tuzi - navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Predsednik je uputio telegram saučešća i patrijarhu srpskom Irineju i Sinodu Srpske pravoslavne crkve povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

- Vaša Svetosti, preosvećene vladike, sa žaljenjem smo primili vest o smrti Visokopreosvećenog mitropolita crnogorsko-primorskog Gospodina Amfilohija. Izražavamo iskreno saučešće i molimo se da Gospod upokoji NJegovu dušu tamo gde pravedni počivaju - navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u 8.20 u Kliničko bolničkom centru Crne Gore.

Mitropolit se lečio u KBC u Podgorici, gde je primljen 6. oktobra zbog pogoršanja stanja nastalog zbog korona virusa.

Iako je već 10 dana bio negativan na koronu, ona je izazvala obostranu difuznu upalu pluća.

NJegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo pre nekoliko dana, a u njegovo lečenje bio je uključen ceo lekarski tim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (61)

Dragan

30.10.2020. 14:47

Tužno jutro za SPC i srpski narod koji su dočekali sa žalošću vest da se upokojio jedan od najmoćnijih ljudi Srpske pravoslavne crkve, vladika Amfilohije „Đedo", kako su ga iz milošte zvali oni koji su ga sledil. Do poslednjeg dana se borio za Mitropoliju i za Srpsku crkvu u Crnoj Gori, za Kosovo u sastavu Srbije, za očuvanje srpskog identiteta i dostojanstvo Srba i Crnogoroca pravoslavaca u Crnoj Gori. Neka mu je večna slava i laka zemlja!

Sandra

30.10.2020. 19:45

Veoma tuzan dan za nas narod na KiM i srpsku pravoslavnu crkvu. Pamticemo sve sto je ucinio za nas narod i sto je uvek bio uz nas i borio se za nasu veru.

Mihajilo

30.10.2020. 19:57

Žali Crna Gora, SPC, pravoslavni građani širom regiona. Umro je jedan od najvećih, najpoštovanijih, mitropolit Amfilohije. Gubitak je veliki, ali ostaju sećanja na ono čemu je sve učio, šta je govorio.