SPAVAO U SENU Majka pronašla Dragoljuba (9), ostaje misterija gde je dečak boravio više od 20 časova

V. Mitrić

29. 10. 2020. u 15:58

DEVETOGODIŠNjI Dragoljub Nikolić iz Donjeg Dobrića, kod Loznice, za kojim je od srede od 16 časova tragalo skoro čitavo selo i mnoštvo policijskih patrola iz PS Loznice, srećom danas je nešto iza podneva pronađen živ i zdrav.

СПАВАО У СЕНУ Мајка пронашла Драгољуба (9), остаје мистерија где је дечак боравио више од 20 часова

Foto: V.M.

Nestalog dečaka pronašla je majka Danijela, na desetak metara od kuće, ušuškanog u bale od sena. Majka, koja je prolila silne suze, uz brigu za detetom, u drami koja je trajala više od 20 časova, pretraživala je deo po deo oko kuće.


-Slučajno sam pomerila dve tri bale i ugledala, sva srećna, živo moje čedo -priča nam majka Danijela, koja sada lije suze radosnice.

-Moj stariji sin Slađan podsetio me je da ga je on jednom pronašao u senu, kako spava. Osećala sam se tužno i bolno, a sada se radujem kao kad sam rađala svako od mojih petoro dece. Svi su mi dobri i poslušni. Juče su, posle škole, svi četvoro bili kod dede da mu pomognu da ubaci kukuruz u čardak. Dragoljub se po povratku, oko 16 časova, izgubio i nigde mu nije bilo traga.

Brat Slađan je, u prisustvu majke, pre nego što je brat pronađen, rekao za „Novosti“ da je imao običaj da ode i legne među bale sena. Gde je dečak bio pre nego što se vratio od dede Ilije, čija je kuća udaljena od njihove oko pola kilometra i kad je otišao među bale sena još se ne zna. To je jedno od pitanja, koja traže odgovore, kako bi ovaj nestanak deteta bio potpuno rasvetljen.

Nisu ga probudile ni mnoge policijske patrole, koje su bile oko kuće čitave noći i prepodneva, ni meštani koji su tuda  prolazili, tragajući takođe za njim.

-Tvrd je u snu -kaže jedan od komšija. -Kod dede je jednom zaspao na čardaku, gde se bio osamio. Starac ga je, kad ga je našao, jedva probudio.

Radoje Baštovanović, jedan od komšija Nikolića, čiji otac Boban i majka Danijela rade „od jutra do sutra“, kaže da su svi divna deca.

-Sam živim, star sam i bolestan, nisu mi nikakav rod, ali me paze i pomažu mi kao da sam im najrođeniji rod -kaže Baštovanović.

-Vidite koliku su kuću podigli njihovi roditelji, a svaki blok za nju iznela su ova deca. Koliko sam bio tužan i zabrinut do pronalaska Dragoljuba, toliko sam sada srećan.
Uniformisana policija, predvođena komandirom Milanom Nestorovićem, kao i inspektori na čelu sa šefom Goranom Radovanovićem, pretražili su svaki puteljak od dedine do kuće u kojoj žive deca, pa onda u širinu svaki senjak, slamu, napuštene kuće, staje i druga zdanja. Niko od policajaca nije ni spominjao da smena ističe. Dali su se zaista u opštu potragu, spremajući da u nju uključe i pse tragače.
Majka je, sve dok nije videla Dragoljuba, zapomagala, molila i kumila za pomoć, izražavajući  zahvalnost „Novostima“ što smo odmah objavili njen vapaj i dečakovu fotografiju.
Selo je mirno, pa je malo ko pomislio da je dečak otet, odveden u nepoznatom pravcu. Sad je najvažnije da se oporavi, jer je, pored ostalog, hladna noć ostavila na njega traga, pa će mu dobro doći i pregled kod lekara, što je nešto što se u ovakvim i sličnim situacijama podrazumeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)