U 101 ŠKOLI Testom iz matematike nastavlja se proba državne mature

Tanjug

29. 10. 2020. u 08:17

TESTOM iz matematike danas se nastavlja proba državne mature, koja će se polagati na kraju srednje škole od 2022. godine.

У 101 ШКОЛИ Тестом из математике наставља се проба државне матуре

Proba državne mature

Pilotiranje se radi u 101 školi i to 50 gimnazija, 30 srednjih stručnih škola, tri umetničke i 10 srednjih trogodišnjih škola, a učestvuje oko 5.000 učenika trećeg razreda.

Zadacima koji se rade na testu obuhvaćeno je gradivo iz prve i druge godine, a cilj pilotiranja je da se proveri kvalitet zadataka i deo procedura koje se sprovode u školi.

Za kraj maja naredne godine je planirano drugo pilotiranje državne mature i tada će biti uključene sve škole, a testiraće se i sve procedura koje bi trebalo da budu identične onima moje će se sprovoditi na samoj maturi.

U okviru državne mature od 2022. godine maturanti gimnazija polagaće opštu maturu, srednjih stručnih škola- stručnu maturu, umetničkih škola- umetničku maturu, dok će učenici trogodišnjih škola na kraju polagati završni ispit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice