HITNE IZMENE ZAKONA: Za nepoštovanje mera neodgovorni građani će ubuduće dobijati prekršajni nalog, a evo kolika će biti kazna

Tanjug

28. 10. 2020. u 15:12

U TOKU je izrada najavljenih hitnih izmena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojima će biti propisano da komunalna milicija izdaje prekršajni nalog za nepoštovanje propisanih mera za sprečavanje širenja virusa korona.

ХИТНЕ ИЗМЕНЕ ЗАКОНА: За непоштовање мера неодговорни грађани ће убудуће добијати прекршајни налог, а ево колика ће бити казна

EPA

Zakonskim izmenama, koje bi trebalo da budu pred Vladom sledećeg četvrtka, nije predviđeno povećanje visine zaprećenih kazni za nepoštovanje mera, rekla je zamenik sekretara Vlade Srbije i član radne grupe za imenu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Tamara Stojčević.

- Prekršajnim nalogom moći će da se izrekne mandatna kazna od 5.000 dinara fizičkom licu zbog nenošenja maske - ukazala Stojčević.

Zakonom su već predviđene više kazne za pravna i odgovorna lica koja ne obezbede uslove u svom objektu, poput razmaka između stolova u ugostiteljskim objektima ili nepostojanja korona redara, a one se takođe ne menjaju.

- Prekršajni nalog funkcionisaće poput onog koji plaćamo i kod nepropisnog parkiranja tako da će u roku od osam dana moći da se plati pola kazne - navodi Stojčević i dodala da će biti preciziran pojam kućnog karantina.

Naglasila je da su ovo samo hitne izmene, ukazujući da ovaj Zakon mora da bude usklađen sa preporukama i pravilnicima Svetske zdravstvene organizacije.

Ona očekuje da će se predlog izmena naći pred vladom sledećeg četvtka, odnosno zajedno sa rebalansom budžeta, a potom i pred poslanicima Skupštine Srbije radi usvajanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...