OŠTRO ĆEMO SANKCIONISATI ONE KOJI NE POŠTUJU: Srbiji preti 1200 obolelih, nema novih mera

Novosti onlajn

28. 10. 2020. u 13:38

ОШТРО ЋЕМО САНКЦИОНИСАТИ ОНЕ КОЈИ НЕ ПОШТУЈУ: Србији прети 1200 оболелих, нема нових мера

Foto: Printscreen/Tanjug

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nove mere za sprečavanje širenja korona virusa nisu bile tema na sastanku sa direktorima covid bolnica, jer je to u nadležnosti Kriznog štaba, ali je najavio da će se oštro sankcionisati kršenje do sada uvedenih mera.

- Oštro ćemo sankcionisati one koji ne poštuju uvedene mere i to ćete već u danima koji su pred nama moći da vidite. Drugi izbor nemamo, ne možemo da zatvorimo našu ekonomiju - rekao je Vucić.

On je na konferenciji posle sastanka sa direktorima bolnica rekao da Srbija ne želi da uvodi zabranu kretanja i policijski čas, osim ako ne bude došla do ivice ambisa, jer želi da sačuva ekonomiju.

Predsednik je rekao da je u Parizu uveden policijski čas od 21 sat do 6 ujutru, da Češka to danas uvodi za celu teritoriju, primetivši da se, kad je to Srbija na početku epidemije radila, govorilo da je to nedemokratski potez, a danas je vrhunac demokratije.

Rekao je da Srbija ne želi da uvodi zabranu kretanja kako bi se očuvala ekonomija, navodeći da je to pokušao i danas u razgovoru sa lekarima da objasni.

On je podsetio da su samo u zdravstvu kumulativno u ovoj godini uvećane zarade oko 22 odsto, što je procenat nezabeležen u svetu, te dodao da će i povećanje zarada od januara iziskivati veliki novac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

Dragan R

28.10.2020. 15:06

Država je obezbedila sve što je do nje kada je uspešna borba sa kovidom u pitanju. Na nama građanima jeste da poštujemo mere i da budemo disciplinovani za naše dobro.