U ARENI I PACIJENTI NA TERAPIJI KISEONIKOM: Evo kakvo je stanje u privremenoj kovid bolnici u Beogradu

Tanjug

26. 10. 2020. u 17:53

U PRIVREMENOJ kovid bolnici u Beogradskoj areni trenutno je smešteno 20 pacijenata, od kojih je šestoro na kiseoničkoj terapiji, izjavio je danas jedan od koordinatora Vlado Batnožić.

У АРЕНИ И ПАЦИЈЕНТИ НА ТЕРАПИЈИ КИСЕОНИКОМ: Ево какво је стање у привременој ковид болници у Београду

Foto: P. Milošević

On je rekao da najstariji pacijent ima 86 godina a najmlađi 35, i da oni imaju lakšu i srednje-tešku kliničku sliku s jednostranom ili obostranom upalom pluća.

Ukupan kapacitet u Areni je 510 mesta, u parteru ima 360 mesta, od kojih je 20 popunjeno, dok galerija prima 150 pacijenata.

Batnožić kaze da će se prvo popunjavati mesta u parteru, pa će se u zavisnosti od situacije popunjavati mesta na galeriji.

On navodi i da je pre tri meseca 434 pacijenata prošlo kroz Arenu 1 i da sada ima slobodnih i 216 mesta u kojima će se obezbediti respiratori, ukoliko se ukaže potreba za tim.

Kako kaže, zdravstveni kadar dolazi iz 14 zdravstvenih ustanova u Beogradu, uključujući VMA, i trenutno se u Areni nalazi 20 lekara i 30 medicinskih sestara.

Njihov broj se može povećati, ističe Batnožić i dodaje da se u Areni adekvatno brinu o pacijentima.

- Ovde se brine o pacijentima, ovde su ljudi koji vole svoj posao. Pacijenti kad uđu unutra, automatski se vodi briga o njima od početka do kraja, a lekari specijalisti, lekari opšte prakse, medicinske sestre 24 sata dnevno vode brigu o pacijentima - ističe Batnožić.

Dodao je i da s pacijentima komuniciraju i psiholozi i psihijatri, kako bi lakše prevazišli nove okolnosti u kojima se nalaze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije