BROJ ZARAŽENIH I DO DESET PUTA VEĆI: Tiodorović otkrio šta je velika opasnost, evo koji deo populacije najviše oboljeva

Novosti online

24. 10. 2020. u 13:03

БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ И ДО ДЕСЕТ ПУТА ВЕЋИ: Тиодоровић открио шта је велика опасност, ево који део популације највише обољева

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

SRBIJA beleži porast broja novoinficiranih korona virusom. Situacija u bolnicama je za sada stabilna i prema rečima doktora važno je da se pacijenti na vreme jave lekaru i primenjuju epidemiološke mere.

Epidemiolog prof.dr Branislav Tiodorović kaže da se nalazimo u situaciji kada je opasnost od širenja kovida daleko veća i kada se može reći da imamo više inficiranih nego što je dokazano.

- Mladi ljudi koji ne osećaju neke posebne tegobe oni se ne javljaju lekaru, ne javljaju se ni na testiranje i posledica toga je situacija u kojoj ne znači da smo obuhvatili sve koje treba tako da se može očekivati da je od pet do 10 puta više onih koji su potvrđeni - rekao je Tiodorović.

Kako je dodao, među testiranima dominiraju oni koji imaju od 20 do 40 godina, ali sve više počinju da se pojavljuju i radno aktivni – do 60 godina.

Tiodorović je rekao da imamo porast u broju potvrđenih slučajeva uz stabilnu situaciju u bolnicama.

- Nemamo veliki skok, pa čak ni u velikim gradovima, pa se može očekivati da ćemo u narednih 10 dana doći u situaciju da zbog ovih koji su radno aktivni i žive u domaćinstvu sa više članova budu zaraženi i stariji”, naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, to nas može dovesti u istu situaciju koju smo imali u aprilu, a onda sledi “razgorevanje” što znači da i mlađi teže obolevaju što smo imali u julu.

Stanovništvo je disciplinovano i svesno opasnosti i mislim da smo daleko od uvođenja policijskog časa.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)