BROJ ZARAŽENIH I DO DESET PUTA VEĆI: Tiodorović otkrio šta je velika opasnost, evo koji deo populacije najviše oboljeva

Novosti online

24. 10. 2020. u 13:03

SRBIJA beleži porast broja novoinficiranih korona virusom. Situacija u bolnicama je za sada stabilna i prema rečima doktora važno je da se pacijenti na vreme jave lekaru i primenjuju epidemiološke mere.

БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ И ДО ДЕСЕТ ПУТА ВЕЋИ: Тиодоровић открио шта је велика опасност, ево који део популације највише обољева

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Epidemiolog prof.dr Branislav Tiodorović kaže da se nalazimo u situaciji kada je opasnost od širenja kovida daleko veća i kada se može reći da imamo više inficiranih nego što je dokazano.

- Mladi ljudi koji ne osećaju neke posebne tegobe oni se ne javljaju lekaru, ne javljaju se ni na testiranje i posledica toga je situacija u kojoj ne znači da smo obuhvatili sve koje treba tako da se može očekivati da je od pet do 10 puta više onih koji su potvrđeni - rekao je Tiodorović.

Kako je dodao, među testiranima dominiraju oni koji imaju od 20 do 40 godina, ali sve više počinju da se pojavljuju i radno aktivni – do 60 godina.

Tiodorović je rekao da imamo porast u broju potvrđenih slučajeva uz stabilnu situaciju u bolnicama.

- Nemamo veliki skok, pa čak ni u velikim gradovima, pa se može očekivati da ćemo u narednih 10 dana doći u situaciju da zbog ovih koji su radno aktivni i žive u domaćinstvu sa više članova budu zaraženi i stariji”, naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, to nas može dovesti u istu situaciju koju smo imali u aprilu, a onda sledi “razgorevanje” što znači da i mlađi teže obolevaju što smo imali u julu.

Stanovništvo je disciplinovano i svesno opasnosti i mislim da smo daleko od uvođenja policijskog časa.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DVA SRETNIKA OSVOJILA ŠESTICU: Ovo su dobitne kombinacije