VOJNO ZDRAVSTVO JAČE ZA 195 LEKARA: Spremni na sve što dolazi, novi talas kovida nas neće iznenaditi (FOTO)

Novosti online

24. 10. 2020. u 12:30

ВОЈНО ЗДРАВСТВО ЈАЧЕ ЗА 195 ЛЕКАРА: Спремни на све што долази, нови талас ковида нас неће изненадити (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

VOJNO zdravstvo je dalo, i daje ogroman doprinos u borbi protiv kovida, ali ne bi bilo tako spremno i uspešno da na njegovom razvoju i jačanju nismo radili svih ovih godina - poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom obilaska Vojne bolnice Novi Sad.

On je podsetio da je protekle tri godine, u Vojno zdravstvo, u stalni radni odnos primljeno 561 lice, medicinskog i nemedicinskog osoblja.

- Slobodno mogu da kažem da to nije bilo od davnih sedamdesetih godina, kada je formirana Vojnomedicinska akademija, i kada je vojno zdravstvo dobilo današnji oblik. U narednom periodu zaposlićemo još 195 pripadnika vojnog zdravstva u stalni radni odnos - rekao je ministar Vulin.

On je istakao i da se u ovom trenutku, u vojnom objektu na Karaburmi, leči 60 kovid pacijenata, od kojih je sedam na respiratorima.

- Vojno zdravstvo će dati svoj maksimalni doprinos, bogatiji smo za iskustvo, u odnosu na prethodna dva talasa, opremljeni svom potrebnom tehnikom, imamo dovoljno lekova i dovoljno zaštitne opreme. Uspeli smo bar malo da odmorimo lekare i medicinsko osoblje i sada smo spremni na ono što dolazi - rekao je ministar odbrane, koji je još jednom uputio apel građanima da vode računa o onome što im savetuju lekari, "jer ovaj virus možemo da pobedimo samo zajedno".

Vojno zdravstvo je spremno, i država Srbija i svi njeni građani  mogu da budu mirni i pouzdani, jer vojni lekari su tu, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Upravnik Vojne bolnice Novi Sad pukovnik Dragan Koruga istakao je da je ta ustanova spremna za naredni talas kovida.

- Imamo pripremljene opremu, lekove za narednih mesec i po dana, a podsetio bih vas da je 202 pacijenta kod nas lečeno od kovida, i nadam se da ćemo i predstojeći talas uspešno okončati - rekao je upravnik Vojne bolnice Novi Sad i potvrdio da nema nikakvih problema kad je reč o nabavci medicinske i sanitetske opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)