NISU ZAŠTIĆENI ONI KOJI SU PRELEŽALI VIRUS Na pregledima u KBC „Bežanijska kosa“ i reinficirani koronom

Tanjug

23. 10. 2020. u 12:18

U KBC „Bežanijska kosa“ ima dovoljno mesta za prijem novoobolelih od Kovida-19, kaže direktorka te zdravstvene ustanove dr Marija Zdravković i navodi da se u tu kovid bolnicu ponovo javilo troje pacijenata koji su preležali korona virus.

НИСУ ЗАШТИЋЕНИ ОНИ КОЈИ СУ ПРЕЛЕЖАЛИ ВИРУС На прегледима у КБЦ „Бежанијска коса“ и реинфицирани короном

Foto: Dragan Milovanović

Zdravković je rekla da niko od reinfciranih nije ostao na bolničkom lečenju i da imaju značajno blaže tegobe.

-Niko nije imao ponovo zapaljenje pluća, što govori da je nekakav imunitet ipak postignut, ali i opominje da oni koji su imali koronu ne treba da misle da imaju trajni imunitet kao što se mislilo kada se bolest pojavila-rekla je Zdravković za TV Prva.

Kako kaže, sada se zna da i ukoliko i postoje antitela, imunitet nije kompletan i da zato struka apeluje da se nose maske.

Zdravković je kazala da je u KBC „Bežanijska kosa“ manje pacijenata nego prethodnih dana jer je deo njih ozdravio.

-Kapaciteti su spremni za prijem pacijenata, ali se nadamo da ih nećemo popuniti-rekla je ona.

Dodala je da u odnosu na pik iz juna i jula, manje pacijenata ostaje na bolničkom lečenju, a da se većina šalje na kućno lečenje uz propisanu terapiju i redovne kontrole.

Zdravković je kazala da je najveći broj pacijenata uzrasta između 45 i 50 godina, sa značajno lakšom kliničkom slikom, kao i da je znatno manje pacijenata na respiratorima nego u junu i julu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POZIV UPRAVE SAOBRAĆAJNE POLICIJE SRBIJE: Naznačite deonice za kontrolu brzine