OVO ĆE BITI AJA SOFIJA! Predsednik se obratio građanima iz Hrama Svetog Save: Za ovo ne postoje reči! (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

22. 10. 2020. u 20:09

ОВО ЋЕ БИТИ АЈА СОФИЈА! Председник се обратио грађанима из Храма Светог Саве: За ово не постоје речи! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Insagram/buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas popodne završne radove na uređenju Hrama Svetog Save u društvu patrijarha srpskog gospodina Irineja.

Predsednik se građanima Srbije obratio video-porukom iz Hrama, ne sakrivši oduševljenje lepotom mozaika i prizorima u unutrašnjosti Hrama Svetog Save. 

- Prvi put sam u Hramu od kad su sve skele sklonjene sa njegovom svetosti patrijarhom. Hoću samo za sve ljude u Srbiji i širom sveta da kažem da naš Hram izgleda bolje i od velike i veličanstvene Aja Sofije i da će biti Aja Sofija. Ima preko 50 miliona kockica mozaika, 320 tona mozaika. I toliko lepo izgleda, da, kako što je patrijarh srpski rekao , nedostaju reči! I radujem se što će svi građani Srbije i svi Srbi ma gde da žive, uskoro moći da dođu u Hram i da vide šta su generacije naših predaka, a i mi zajedno sa njima uspeli da napravimo! - zaključio je predsednik. 

- Naš Hram zaista je najlepši na svetu. Živela Srbija! - napisao je predsednik uz fotografije obilaska Hrama na Instagram nalogu "Budućnost Srbije AV". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naš Hram zaista je najlepši na svetu. Živela Srbija! 🇷🇸

Objava koju deli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) dana 22. Okt 2020. u 11:02 PDT

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (64)

Biljana M

22.10.2020. 21:45

Ovaj Hram Svetog Save izgleda savrseno. Nema dovoljno lepih reci kojima bi se njegova lepota opisati mogla. Ostaje nam samo da se divimo i ponosimo jer ovako nesto svet nema.

Čeda

22.10.2020. 21:52

А сада да поразговарамо о безбедности... Стално присуство најмање 4 позорника око храма. Злу не требало...

Marko

22.10.2020. 22:02

Posle toliko vremena Srbija dobila hram za koji se slobodno moze reci da je jedan od najlepsih na svetu!Veliki projekat koji je uspesno uradjen i koji je ponos nase Srbije!

Dada

23.10.2020. 08:21

Posle toliko vremena Srbija dobila hram za koji se slobodno moze reci da je jedan od najlepsih na svetu!Veliki projekat koji je uspesno uradjen i koji je ponos nase Srbije!