KON POJASNIO ODLUKU KRIZNOG ŠTABA: Otkrio o čemu se raspravljalo na sednici, oštre sankcije za kršenje mera

Novosti online

22. 10. 2020. u 13:50

КОН ПОЈАСНИО ОДЛУКУ КРИЗНОГ ШТАБА: Открио о чему се расправљало на седници, оштре санкције за кршење мера

Foto: Tanjug

DANAS je zasedao Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, ali na toj sednici nije doneta ni jeda nova mera, iako se spekulisalo da će bar biti uvedeno obavezno PCR testiranje pri ulasku u Srbiju.

Dr Kon je za TV Prvu objasnio da je glavna rasprava na današnjoj sednici bila sankcionisanje onih koji krše mere koje su u Srbiji već uvedene.

- To je najvažnije bilo danas, s tim da je jasno da se na dnevnom nivou prati situacija i da se na dnevnom nivou mora reagovati - kazao je on.

Na pitanje koje su to zakonske mere, kaže da "ako imamo zabranu okupljanja preko 30 ljudi, kao meru, i zabranu rada posle 23 h, a imamo da se to krši radi se o tome da se mere ne sprovode. To nije pitanje za mene, već za sve nadležne koji se time bave".

Došlo je, kako objašnjava, do relaksiranja i opuštanja kod dela javnosti, malog, ali veoma bučnog. Ali zdravstveni radnici koji se već mesecima bore protiv kovid-19 već polako postaju revoltirani kada vide da se neki mera ne pridržavaju.

- Važno je da koristimo mere, da nosimo maske jer tamo gde su korištene pokazalo se da je došlo do smanjenja broja zaraženih - zaključio je dr Kon.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)