NEMA NOVIH MERA KRIZNOG ŠTABA Dr Janković: Situacija se pogoršava, ali deca ostaju u školama, PCR test se ne uvodi

Novosti online

22. 10. 2020. u 10:26

НЕМА НОВИХ МЕРА КРИЗНОГ ШТАБА Др Јанковић: Ситуација се погоршава, али деца остају у школама, ПЦР тест се не уводи

Foto Tanjug

KRIZNI štab na današnjoj sednici nije doneo novo pooštravanje mera, već će postojeće mere biti strogo kontrolisane i moraće da se sprovode dosledno i rigorozno, rekao je nakon sednice član Kriznog štaba Srđa Janković.

-Ovoga puta nismo pooštravali postojeće mere, nego je naglasak na tome da se mere koje su na snazi sprovedu oštrije, da ne gledamo više kršenje mera i da sprečimo da se situacija dalje pogoršava-rekao je Janković novinarima.

Naveo je da se radi na pravnom okviru koji bi omogućio da se sankcionišu oni koji krše mere.

Janković je apelovao na građane da poštuju mere, a na nadležne da kontorlišu njihovo poštovanje kako ne bi gledali slike koje bi mogle, kaže on, skupo da nas koštaju.

Ističe da Krizni štab jeste zabrinut trenutnom epidemiološkom situacijom, jer se ona, navodi, pogoršava.

-Ali možemo još mnogo toga da uradimo i mnogo toga od nas zavisi- rekao je Janković.

Na pitanje da li će PCR test biti potreban za ulazak u zemlju, Janković je odgovorio da za sada nije potreban, ali da je ta mera moguća u budućnosti.

Na današnjem Kriznom štabu doneta je odluka o uvođenju brzih antigenskih testova, tamo gde je to odgovarajući indikovani test, a to znači brža dijagnostika kovida19, dodao je Janković.

Upitan da li postoji mogućnost da podaci o tome koliko je zaraženih po gradovima budu javno dostupni, Janković kaže da ti podaci već postoje i da se mogu dobiti u Institutu "Batut".

Janković je, na pitanje novinara o radu škola, rekao da za sada nema potrebe za zatvaranjem škola i prelaskom na onlajn nastavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)