NIJE ISKLJUČENO NI VANREDNO STANJE: Alarmantno upozorenje dr Kona - Treba razmišljati o ZABRANI KRETANJA!

Novosti online

21. 10. 2020. u 16:06

TREBA razmišljati o zabrani kretanja u nekom obliku, da se nešto skrati, da se ide samo do prodavnice... Za sada nije opcija vanredno stanje. Mi ne možemo da odustanemo ako je neophodno da uvedemo vanredno stanje - rekao je danas epidemiolog dr Predrag Kon.

НИЈЕ ИСКЉУЧЕНО НИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ: Алармантно упозорење др Кона - Треба размишљати о ЗАБРАНИ КРЕТАЊА!

Foto: Printscreen/Pink

On je istakao da je Krizni štab veoma zabrinut.

- Mi vidimo da se preporuke nikada ne poštuju i to je nešto što nas čini vrlo frustriranim. Mi smo vrlo zabrinuti, teška zabrinutost to jeste, nije strah. Nikog ne želimo da ograničavamo, ali želimo da sprečimo smrtni ishod - istakao je naš stručnjak.

Kon je istakao "da se on pita što se tiče mera uveo bi obavezno nošenje maski" i to bi zaoštrio do mogućnosti koje može ova zemlja.

- Moramo sprečiti nedodirljivost onih koji se ponašaju kao da ničega nema i to sankcijama. Ništa ne možemo uraditi bez vanrednog stanja - rekao je dr Kon.

Unapred bih predvideo kad je potpuna zabrana kretanja i kada je potpuno neprihvatljivo da se ljudi sastaju.

- Ovo nije šala, ovo je treći talas i to pred zimu kada je najveći potencijal virusa. Mislim da se to nikada nije čulo i mislim da se ni sada ne razume da je snaga najveća sada - zaključio je on za Kurir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...