NIJE ISKLJUČENO NI VANREDNO STANJE: Alarmantno upozorenje dr Kona - Treba razmišljati o ZABRANI KRETANJA!

Novosti online

21. 10. 2020. u 16:06

НИЈЕ ИСКЉУЧЕНО НИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ: Алармантно упозорење др Кона - Треба размишљати о ЗАБРАНИ КРЕТАЊА!

Foto: Printscreen/Pink

TREBA razmišljati o zabrani kretanja u nekom obliku, da se nešto skrati, da se ide samo do prodavnice... Za sada nije opcija vanredno stanje. Mi ne možemo da odustanemo ako je neophodno da uvedemo vanredno stanje - rekao je danas epidemiolog dr Predrag Kon.

On je istakao da je Krizni štab veoma zabrinut.

- Mi vidimo da se preporuke nikada ne poštuju i to je nešto što nas čini vrlo frustriranim. Mi smo vrlo zabrinuti, teška zabrinutost to jeste, nije strah. Nikog ne želimo da ograničavamo, ali želimo da sprečimo smrtni ishod - istakao je naš stručnjak.

Kon je istakao "da se on pita što se tiče mera uveo bi obavezno nošenje maski" i to bi zaoštrio do mogućnosti koje može ova zemlja.

- Moramo sprečiti nedodirljivost onih koji se ponašaju kao da ničega nema i to sankcijama. Ništa ne možemo uraditi bez vanrednog stanja - rekao je dr Kon.

Unapred bih predvideo kad je potpuna zabrana kretanja i kada je potpuno neprihvatljivo da se ljudi sastaju.

- Ovo nije šala, ovo je treći talas i to pred zimu kada je najveći potencijal virusa. Mislim da se to nikada nije čulo i mislim da se ni sada ne razume da je snaga najveća sada - zaključio je on za Kurir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

TRAMPOM PO KORONI

21.10.2020. 16:53

Да парафразирам Трампа: Ко је здрав, оздравиће, ко је болестан, неће. Дакле, треба заштити старе, по правилу већ болесне, и остале који имају неке хроничне болести. Такође, тек да приметим да Трамп не носи маску, што, по мени, доказује да је ношење маске један поступак без смисла.

Sky

21.10.2020. 18:00

Samo ako zatvorite i privatne firme. A ne kao u Martu. Drzavni radnici sede kuci a mi kod privatnika bez maski i bez sredstava za dezinfekciju od 7 do 17 a od 18h u zatvorenom stanu.