NOVI ČUVARI U ZATVORIMA: Posao za 298 službenika u kazneno-popravnim zavodima

V.C.S.

21. 10. 2020. u 15:50

UPRAVA za izvršenje krivičnih sankcija zaposliće na neodređeno vreme 298 službenika u kazneno-popravnim zavodima radi jačanja sistema bezbednosti. Najveći broj biće raspoređen u Službu za obezbeđenje, 133 pripadnika u 24 zavoda, saopšteno je iz Uprave.

НОВИ ЧУВАРИ У ЗАТВОРИМА: Посао за 298 службеника у казнено-поправним заводима

Foto arhiva

Kako kažu, od 2018. do danas, više od 600 službenika zasnovalo je stalni radni odnos, a od toga je u junu 81 pripadnik počeo sa radom u šest zavoda.

U najvećem zavodu u zemlji, u Sremskoj Mitrovici, počelo je da radi 24 komandira, a u najvećoj pritvorskoj jedinici, Okružnom zatvoru u Beogradu, njih 25. Sa radom je počelo i 18 komandira u KPZ u Beogradu, šest u KPZ u Šapcu, pet u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu i troje u Okružnom zatvoru u Kraljevu.

Uprava je ranije ove godine na neodređeno vreme zaposlila službenike i u svim drugim službama - Službi za zdravstvenu zaštitu, Službi za obuku i upošljavanje, Službi za obezbeđenje, Službi za opšte poslove i Službi za tretman. Lane je primljeno 140, a u 2018. godini 170 službenika, od čega 120 u novi KPZ u Pančevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna